GRDOSIJA

Jahta vrijedna 85 milijuna eura 'parkirala' se u Rijeci

12.09.2013 u 15:23

  • +3

U Riječku luku uplovila 65-metarska jahta Trident

Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic

Bionic
Reading

Uplovljavanje 65 metarske megajahte 'Trident ' u riječku luku privuklo je pažnju brojnih šetača i znatiželjnika koji su došli razgledati atraktivno plovilo privezano na Gatu Karoline Riječke.

Megajahta u vlasništvu ukrajinskog biznismena čiji identitet ni brodski agent ni Lučka uprava nisu željeli otkriti, izgrađena je prije četiri godine, za nizozemsku tvrtku Feadship , u tamošnjem brodogradilištu Royal Van Lent, piše Novi list.

Zanimljivo, brod nije izgrađen po narudžbi, za poznatog kupca, već je po izgradnji stavljen na tržište. Početna mu je cijena, prema podacima s internetske stranice www.boatinternational.com bila oko 95 milijuna eura. Prodan je 2010. godine, a zadnja oglašena cijena bila je 85 milijuna eura.

Ovaj je brod bio je glavna zvijezda riječkog lučkog bazena, ali nipošto i jedina. Uz njega su u Rijeci  bile još tri velike jahte, od kojih je druga po veličini poslije 'Tridenta' bila Riječanima već dobro poznata 'Follow me V ', inače relativno čest gost u luci.

'Trident' je u Rijeku uplovio bez putnika, potvrdio je Andrija Šimić, agent broda, a koliko će se zadržati još nije poznato.

'Vez je rezerviran do 25. rujna, iako postoji mogućnost da isplovi i ranije, ako bude potrebno. Inače, očekujemo da će Rijeka ubuduće biti i polazišna luka za megajahte, čiji se vlasnici mogu ukrcati na brod ovdje, ili u Omišlju', nakon slijetanja na tamošnji aerodrom, rekao je Šimić