KUJUNDŽIĆ UVJEREN

'Ja ću biti taj koji će mijenjati Ustav'

17.12.2014 u 17:09

Bionic
Reading

Predsjednički kandidat Milan Kujundžić izjavio je novinarima u srijedu u Đakovu na upit o 'prepucavanjima na relaciji' Josipović-HDZ na temu ustavnih promjena, kako se 'oni mogu samo prepucavati', i igrati varanja naroda, ali da će Ustav promijeniti on

'Oni se mogu samo prepucavati. Da su htjeli, i jedni i drugi mogli su ga promijeniti, a u njemu je toliko slabih stvari. Oni se samo igraju varanja naroda. Ustav ću promijeniti ja, zajedno s hrvatskim narodom. I to istinski ga promijeniti i napraviti primjerenim 21. stoljeću, primjerenim suvremenoj Hrvatskoj, suvremenoj Europi', rekao je Kujundžić koji se s Đakovčanima družio na korzu.

U Đakovu su ga dočekali i članovi HDSSB-a na čelu s Draganom Vulinom, predsjednikom stranke koja ga podržava u predsjedničkoj kandidaturi.


Kujundžić je komentirao i izjavu predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka koji se, prema pisanju Globusa, zauzima za uvođenje kancelarskog sustava, smatrajući da bi se sve vitalne izvršne funkcije morale nalaziti u Vladi, te za rekonstrukciju institucije predsjednika Republike i njegovo biranje u Hrvatskom saboru - rekavši da 'Karamarko može pričati što god hoće'.

'Narod želi izravno birati, a oni koji se boje modela 'jedan član-jedan glas', oni bi zamračivali biranje predsjednika', ustvrdio je Kujundžić. Osvrnuo se i na ideju o kancelarskom sustavu gdje bi predsjednik države imao manje ovlasti nego što ih sada ima.

Prema Kujundžićevim riječima 'Karamarko je time rekao što on želi, kamo sprema Kolindu - da bude lutka na papiru'. 'To što je on naumio - hrvatski narod to ne želi. Hrvatski narod želi imati i predsjednika i premijera i Vladu, ali u funkciji hrvatskog naroda, a ne, kao sada, u funkciji grupacija, podzemlja i mafije', zaključio je Kujundžić u Đakovu.