POČAST IZ JERUZALEMA

Izraelska organizacija koja se protivi UN-u iskovala novčić s likom bivše američke veleposlanice na East Riveru

15.03.2019 u 21:14

Bionic
Reading

Izraelska vjerska organizacija Sanhedrin, koja se protivi postojanju Ujedinjenih naroda, priopćila je u četvrtak kako je iskovala novčić s likom bivše američke veleposlanice pri UN-u Nikki Haley

Sanhedrin, židovska organizacija čiji je cilj obnova Židovskog hrama u Jeruzalemu, jedna je od tri organizacije koja je sudjelovala u izradi kovanice i koja je pozvala Haley da počasno predsjeda vjerskom organizacijom.

Na prednjoj strani kolekcionarskog novčića vrijednosti 50 dolara nalazi se lik Nikki Haley ispred sjedišta UN-a u New Yorku, dok je na naličju prikazan Židovski hram.

'Kritika koju je Nikki Haley uputila Ujedinjenim narodima jer žele uništiti Izrael zaslužuje ovakav oblik priznanja', izjavio je rabin Hillel Weiss, glasnogovornik Sanhedrina.

Ova organizacija je, inače, prošle godine prodala 20.000 tzv. hramskih novčića s ugraviranim likom Donalda Trumpa, želeći time zahvaliti američkom predsjedniku na tome što je Jeruzalem priznao kao glavni grad Izraela.

Nekadašnja guvernerka američke savezne države Južne Karoline velika je zvijezda Republikanske stranke i prva žena koju je Trump imenovao u svoj kabinet.

  • +15
Nikki Haley Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Ostavku na mjestu američke veleposlanice pri UN-u podnijela je početkom listopada prošle godine, na opće iznenađenje, a nedugo potom ova je kći indijskih useljenika, kojoj se pripisuju ambicije za ulazak u Bijelu kuću, izjavila kako se neće kandidirati za predsjedničke izbore 2020. godine. Tijekom posljednje predsjedničke kampanje bila je vrlo kritična prema Trumpu te je izjavila kako je on 'sve ono što neki guverner ne bi želio vidjeti u predsjedniku'.