U BERLINSKOM ZOO-U

Iznenadno uginuo četveromjesečni polarni medvjedić Fritz, Njemačka tuguje

07.03.2017 u 15:33

  • +2

Medvjedić Fritz

Izvor: Društvene mreže / Autor: Instagram berlinskog Zooa

Bionic
Reading

Polarni medvjedić Fritz, velika zvijezda berlinskog zoološkog vrta, uginuo je neočekivano danas. Fritz je prije četiri mjeseca rođen u zatočeništvu, bio je iznimno omiljen među stanovnicima Berlina, ali i šire

U ponedjeljak su veterinari berlinskog zoološkog vrta primijetili kako četveromjesečni polarni medvjedić Fritz ima upaljenu i uvećanu jetru te krenuli s hitnim liječenjem, no spasa nije bilo. Danas je uginuo, a vijest se brzo proširila medijima i društvenim mrežama, na kojima smrt polarnog medvjedića oplakuju brojni ljubitelji životinja.

Berlinski je zoološki vrt organizirao i izvanrednu press-konferenciju na kojoj je javnost detaljno informirana o svemu što se dosad o medvjedićevoj smrti zna. Preliminarne informacije govore o iznenadnom zakazivanju više organa, no točno će se znati zbog čega je Fritz uginuo tek nakon autopsije i dodatne istrage.

Ravnatelj berlinskog ZOO-a Andreas Knieriem izjavio je medijima da se Fritzova bolest odigrala u razdoblju od 12 sati te da je 'tako akutan tijek vrlo neuobičajen'. Već su angažirani i stručnjaci sa zoološkog instituta Leibnitz koji će istražiti kako je došlo do bolesti i smrti malog medvjeda.

Polarni medvjedi inače su omiljeni stanovnici berlinskog ZOO-a te je prije Fritza velika zvijezda bio medvjed Knut. O tome koliko je Fritz bio omiljen u Berlinu, svjedoči i to da mu je posljednji pozdrav preko društvenih mreža uputio i berlinski nogometni klub Hertha BSC, a vjerojatno će se u sljedećim satima oglasiti i niz drugih gradskih institucija.

Fritz je rođen 3. studenog prošle godine s bratom koji je ubrzo uginuo. Polarni medvjedi inače žive više od 20 godina.