REFORMISTI UZVRAĆAJU UDARAC

'Izjave Vesne Pusić su jadne!'

29.09.2014 u 11:45

Bionic
Reading

Više od tisuću članova Narodne stranke - reformisti pojavilo se jučer na osnivačkom saboru te stranke i tako pokazalo da bi novoosnovana stranka Radimira Čačića mogla biti ozbiljan igrač na političkoj pozornici. No ako se pita Vesnu Pusić, šeficu HNS-a iz kojeg je potekla većina članova Reformista, neki prebjezi rado bi se vratili u matičnu stranku

Iako je već dio HNS-ovaca otišao iz te stranke kako bi se priključio Reformistima, tek jučer Čačićevo je društvo i službeno osnovalo stranku, čime su se pojačale i spekulacije da bi HNS sada mogao ostati bez još članova. No takve strahove ne gaji Vesna Pusić.

Naime, jučer je na pitanje boji li se odljeva članova, Pusić odgovorila kako su već otišli svi koji su mislili otići te da su se neki od članova koji su otišli 'počeli vraćati i pisati pisma da bi se htjeli vratiti'.

Je li to istina, provjerili smo i kod novoosnovane Narodne stranke - Reformista, međutim njihova potpredsjednica Natalija Martinčević kaže nam da o eventualnom odlasku članova Reformista dovoljno govori broj onih koji su se pojavili jučer na osnivačkom saboru stranke.

'Izjave Vesne Pusić nećemo komentirati jer su jadne', kazala je Martinčević za tportal.

Tvrdnju da se članstvo Čačićeve nove stranke osipa Martinčević je demantirala brojkom članova koji su jučer bili na osnivačkom saboru.

'Obično stranke osniva stotinjak ljudi. Na našem osnivačkom saboru bilo je 1.200 članova, ljudi su jedva stali u dvoranu i morali su stajati. Mislim da to dovoljno govori', poručila je Martinčević.

Podsjetimo, Narodna stranka - Reformisti osnovana je jučer, a za predsjednika nove stranke izabran je Radimir Čačić. Upravo je njegovo izbacivanje iz HNS-a doprinijelo tome da do osnivanja nove stranke i dođe.

Buduća stranka već ima oko četiri tisuće članova, velikim dijelom bivših članova HNS-a. Nova je stranka  parlamentarna, a njezine ideje u Hrvatskom saboru zastupaju Natalija Martinčević i Petar Baranović, također bivši članovi HNS-a.