RADIKALI OPTUŽILI NIKOLIĆA

'Izdao si Voju, sad izdaješ i zemlju svoju!'

05.02.2013 u 17:14

Bionic
Reading

Pristaše Srpske radikalne stranke (SRS) prosvjedovale su u utorak u blizini sjedišta srbijanskog predsjednika Tomislava Nikolića, protiveći se njegovom najavljenom sastanku s kosovskom predsjednicom Atifete Jahjagom i optužujući ga za izdaju i kršenje srbijanskog ustava

Nekoliko desetaka ljudi, noseći transparent 'Izdao si Voju (Šešelja), sad izdaješ i zemlju svoju', poručilo je Nikoliću da se prisegom obvezao na očuvanje teritorijalne cjelovitosti i suvereniteta Srbije. Optužili su ga daje pogazio tu prisegu 'kao i sve druge', te ustvrdili da će sastankom s kovskom predsjednicom 'sva obećanja i prisege pasti u vodu'.

'Izdaja je time ogoljena', rekao je dužnosnik SRS Nemanja Šarović, ocijenivši da je sadašnja vlast u Srbiji 'dovedena kako bi uradila ono što nije smjela ni Demokratska stranka'. Šarovićev stranački kolega Zoran Krasić poručio Nikoliću da se 'ne odriče Srbije radi beživotnog puta približavanja Europskoj uniji koja broji svoje posljednje dane'.

'Ne postoji ništa preče od očuvanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta zemlje', istaknuo je Krasić.


Članovi i pristaše, kojima policijski kordnon nije dopustio da se probliže zgradi predsjedništva, nosili su stranačke i državne zastave Srbije i zastave s likom svog vođe, haaškog optuženika Vojislava Šešelja, a prosvjed je okončan bez incidenata.

Tomislav Nikolić i Atifgete Jahjaga sastat će se u srijedu u Bruxellesu pod pokroviteljstvom šefice europske diplomacije Catherine Ashton, s kojom će prije toga imati odvojene sastanke.