UZNEMIRAVANJE POKOJNIKA

Izbjeglice kod Tovarnika raširili šatore po groblju

24.09.2015 u 07:00

Bionic
Reading

Gotovo dvije tisuće izbjeglica i migranata u utorak je pronašlo utočište na teritoriju između Hrvatske i Srbije na graničnom prijelazu Šid-Tovarnik gdje su razapeli šatore dok su čekali da ih se pusti da uđu u naši zemlju.

Na hrvatsku granicu su tamo dovedeni autobusima uz Preševa, grada na jugu Srbije, gdje se nazali tamošnji prihvati centar za izbjeglice.

Mnogi od njih su tražili mjesto gdje će provesti hladnu noć, piše Reuters, pa su prenoćište potražili na obližnjem pravoslavnom groblju koje se nalazi uz cestu. Stvari i šatore postavili su gdje su stigli pa se stekao pomalo neugodan osjećaj ne poštivanja pokojnika.

Spomenuto groblje nalazi se pod ingerencijom hrvatskih vlasti, ali policija nije reagirala i pomaknula izbjeglice i migrante malo dalje od groblja ipak se radi o kaznenom djelu uznemiravanja mira pokojnika. Za komentar smo pitali načelnicu općine Tovarnik koja je kazala da nema saznanja da su izbjeglice spavali po groblju na području njene općine. Iz policije do zaključenja teksta nismo dobili odgovor na upit zašto nisu reagirali.

RTL Autor: RTL