zatvoreni dio

Iza zatvorenih vrata Vlada razriješila dio članova Stožera civilne zaštite

28.10.2021 u 16:57

Bionic
Reading

Vlada je u četvrtak na zatvorenome dijelu sjednice verificirala stajalište Republike Hrvatske za sastanak Europskog vijeća, 21. i 22. listopada 2021., a prihvaćeno je i stajalište za sastanak ministara nadležnih za ekonomske i financijske poslove (ECOFIN), 28. listopada 2021.

S obzirom na to da je riječ o pregovaračkim pozicijama koja će Republika Hrvatska tek zastupati prema drugim državama članicama na sastanku Vijeća, tako se, kao i u drugim slučajevima kada je riječ o pregovaračkim pozicijama, ona prethodno ne objavljuju, priopćeno je, među ostalim, iz vladine Služba za odnose s javnošću.

Vlada je usmeno izviještena o stanju iskorištenosti sredstava Europskih strukturnih i investicijskih fondova u Republici Hrvatskoj.

Usvojeni su pregledi zakonskih i podzakonskih zakonskih prijedloga kojima Republika Hrvatska preuzima pravnu stečevinu Europske unije za 2021. godinu. Radi se o redovitom izvještavanju o učinjenom u procesu preuzimanja pravne stečevine Europske unije.

Što se tiče kadrovskih pitanja, zbog isteka mandata razriješeni su dosadašnja predsjednica i članovi Odbora za dodjelu Državne nagrade za humanitarni rad – Marija Pletikosa, Boris Sabolić, Božidar Essert, Vesna Krivošić, Suzana Borko, Ivan Soldo i Nevenka Mišić. Novom je predsjednicom ponovno imenovana Marija Pletikosa, a članovima Milan Sekušak, Božidar Essert, Jelena Bjelić, Suzana Borko, Senka Klarić i Robert Krešić.

Donesen je zaključak kojim se predlaže Skupštini društva Državne nekretnine d.o.o. imenovanje Renate Sabo za članicu Uprave-direktoricu toga društva, do imenovanja člana Uprave-direktora putem javnog natječaja, na razdoblje od najduže šest mjeseci, jer joj ističe mandat 30. listopada 2021.

Zbog isteka mandata razriješena je te za novo mandatno razdoblje imenovana članica Upravnog vijeća Agencije EKO – Kaštelanski zaljev Anja Bagarić.

Razriješen je dio dosadašnjih članova Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske – Damir Juzbašić i Igor Čižmek. Novim članom imenovan je Ivo Milatić, kao predstavnik Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja.