JOE BIDEN

'Iza kemijskog napada stoji sirijska vlada'

28.08.2013 u 10:54

Bionic
Reading

Potpredsjednik SAD-a izjavio je kako nema sumnje da iza kemijskog napada u predgrađu Damaska stoji sirijska Vlada, a intervenciju protiv Sirije podržala je i Australija, javlja Al Jazeera Balkans

Američki potpredsjednik Joe Biden je izjavio da je sirijska vlada odgovorna za napad kemijskim oružjem na civile izvršen prošlog tjedna u predgrađima Damaska, prenosi Al Jazeera Balkans

'Nema sumnje o tome tko je odgovoran za to užasno korištenje kemijskog oružja u Siriji - sirijski režim', rekao je Biden u govoru veteranima Američke legije u Houstonu.

'Oni koji koriste kemijsko oružje protiv muškaraca, žena i djece koji se ne mogu braniti, trebaju i moraju se smatrati odgovornima', rekao je Biden.

Bijela kuća je u utorak priopćila da predsjednik Barack Obama još nije odlučio kako će Sjedinjene Američke Države odgovoriti na sporni napad.

Australija, nadolazeća predsjedavajuća članica Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda, podržala je moguću intervenciju protiv Sirije, pa i u slučaju da se Vijeće ne uspije dogovoriti o akciji.

Australija je blizak saveznik SAD-a i u nedjelju bi trebala preuzeti rotirajuće rukovodstvo u Vijeću sigurnosti.