SUKOB S PREDSJEDNIKOM

Iz HSS-a izašao gradonačelnik Čazme sa suradnicima: 'Krešo vozi po svome...'

04.03.2020 u 14:19

Bionic
Reading

Čazmanski gradonačelnik i član Središnjeg odbora Hrvatske seljačke stranke (HSS) Dinko Pirak objavio je u srijedu da zajedno sa članovima gradske organizacije napušta stranku, jer je, kaže, predsjednik Krešo Beljak neizmjerno naštetio HSS-u.

Pirak je priopćio da iako je gotovo četvrt stoljeća član HSS-a i kao takav obnaša dužnost gradonačelnika Čazme već gotovo isto toliko godina, "zahvaljujući ponašanju Kreše Beljaka, predsjednika HSS-a, odlučio je zajedno sa 300-tinjak članova Gradske organizacije HSS-a Čazma, izaći iz jedne od najstarijih stranki u Hrvatskoj".

Smatra da je Beljak "nanio HSS-u neizmjernu štetu svojim izjavama u javnosti, ponašanjem i karakterom".

„Apelirali smo na njegovu savjest kao osobe da odstupi i da prestane uništavati stoljetnu HSS-ovsku tradiciju, međutim, očito je da Beljak ili nema savjesti ili morala kako bi postupio ispravno", objavio je Pitak, dodavši da Beljaka nije briga niti za ugled stranke niti za ugled i želje njezinih članova.

"Krešo vozi po svome i ne zanima ga ništa drugo već samo poklonjeni saborski mandati koji su mu obećani od strane SDP-a”, dodao je čazmanski gradonačelnik Pirak.

  • +3
Krešo Beljak parkirao auto na ulazu u Sabor Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek

Najavio je da Gradska organizacija HSS-a Čazma istupa iz stranke, a nastavit će djelovati kroz drugi oblik nezavisne lokalne političke opcije.

„Jučer je održan posljednji Odbor HSS-a Čazme koji je pokazao složnost svih članova i jednoglasno je usvojena odluka o napuštanju Beljakovog HSS-a. Djelovati ćemo i dalje u istom sastavu, s istom snagom i još većom voljom za dobrobit našega kraja i naših građana. Gradonačelnik, dužnosnici i naši vijećnici u čazmanskom Gradskom vijeću djelovat će i dalje za dobrobit našeg kraja u kojem živimo”, poručio je Pirak.