ČELNIK MOSTA

'Iz dokumenata koje je Todorić dostavio Vladi jasno se vidila rupa'

27.09.2017 u 21:31

Bionic
Reading

Predsjednik Mosta i potpredsjednik Sabora Božo Petrov gostujući u Pressingu N1 televizije prisjetio se sastanka s Ivicom Todorićem 26. ožujka u Banskim dvorima. Todorić je, prema njegovim tvrdnjama, prezentirao dokumente koji su govorili o velikoj nelikvidnosti Agrokora

'Nakon što je Todorić zatražio sastanak, zamolio sam Plenkovića da prije zatraži dokumente od Todorića, izvješće, da uopće znamo o čemu ćemo razgovarati. On je to dostavio, bilo je vidljivo da je Agrokor u problemima. Todorić je na sastanku rekao da do lipnja će nelikvidnost biti u iznosu od milijardu i pol kuna, da on ima na računu 800 milijuna kuna kojih mu je odobrila banka. Jasno se vidi rupa', rekao je Petrov.

Sarkastično je dodao kako se prema detaljima koje iznosi na blogu čini da Todorića odlično služi pamćenje

'Ako je to tako, sigurno imamo kopiju sastanka, a na toj kopiji se isto tako može definirati da kada je objašnjavao nelikvidnost, jasno rekao da će biti 2,3 ili 2,4 milijarde. Da od toga ima 800 i da mu treba još milijarda i pol', istaknuo je Petrov.

Tvrdio kako je on Todoriću poručio da mu država ne može dati milijardi i pol kuna, dok se premijer Andrej Plenković postavio diplomatski.

  • +14
Božo Petrov Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

'Ja sam rekao da država nema mogućnost dati na takav način milijardu i pol, a to je s druge strane potpuna intervencija države na privatno tržište. I s treće strane, država se prema svima mora postaviti isto. Ako Todorić ima pravo na to, svi imaju i mogu drugi dan doći tražiti novac. Svijet tako ne funkcionira. Mi nismo ničija smaoposluga." U cijelom se razgovoru Plenković postavio kao diplomat i rekao da treba određeno vrijeme za sve razmisliti', rekao je Petrov.