poslao priopćenje

Ivica Todorić: Odlučio sam se politički aktivirati kako bih promijenio katastrofalan položaj Hrvatske

05.12.2018 u 14:15

Bionic
Reading

Bivši vlasnik Agrokora Ivica Todorić najavio je kako će se politički aktivirati, ne otkrivajući detalje

U priopćenju, koje je poslao medijima, Todorić naglašava kako je Hrvatska 'socijalno, društveno i gospodarski potpuno uništena' te da 'nije zemlja znanja, vladavine prava, nije zemlja koja se brine o demografskom statusu, ekonomskom položaju građana niti same države'.

Za svoj kazneni progon ponavlja teze kako je riječ o otimačini Agrokora, 'monstruoznog kriminalnoga projekta neviđenog u povijesti ovoga dijela EU-a' te navodi kako je to najbolji primjer koruptivne vlasti.

Tvrdi kako se činjenicama bori protiv kriminala te da je cijeli svoj život, kroz projekt Agrokor, poklonio svojoj domovini Hrvatskoj.

'Upravo zato kako bih promijenio ovaj katastrofalni položaj RH - odlučio sam se politički aktivirati', poručuje Todorić u priopćenju, ne otkrivajući pritom na koji način će to učiniti.

  • +10
Ivica Todorić napustio Remetinec Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic

'U RH moramo okupiti sve ljudske potencijale, svakog pojedinca, kako bismo na najbolji način iskoristili nacionalna bogatstva - šume, vode, zemljišne površine i naše more, kako bismo na najfunkcionalniji način realizirali nacionalne interese. Republika Hrvatska se mora pokrenuti i postati zemlja znanja koja poštuje vladavinu prava. Teške, ozbiljne reforme i investicijske cikluse treba pokrenuti doslovno preko noći jer će biti prekasno. Hrvatsku treba pretvoriti u gradilište za budućnost naše djece i svih građana', navodi Todorić u priopćenju.

Podsjetimo, zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo je istragu protiv Ivice Todorića, njegovih sinova Ivana i Ante Todorića te 12 Agrokorovih menadžera i revizora pokrenulo u studenom 2017. zbog nezakonitog pribavljanja više od milijardu kuna. Istraga je nedavno produljena za najdulje šest mjeseci i trebala bi biti dovršena najkasnije u svibnju 2019.

Uz Todorića i sinove, istragom u slučaju Agrokor obuhvaćeni su Alojzije Pandžić, Damir Kuštrak, Hrvoje Balent, Ivica Crnjac, Olivio Discordia, Marijan Alagušić, Sanja Hrstić, Mislav Galić, Tomislav Lučić, Piruška Canjuga, Ljerka Puljić i Ivica Sertić. Svi su bili članovi uprave ili nadzornog odbora u Agrokoru, dok su Discordia i Hrstić zaposlenici revizorske kuće Baker Tilly koja je radila revizorska izvješća za Agrokor.

  • +75
Ivica Todorić Izvor: Pixsell / Autor: Robert Anic/PIXSELL