RIJEČKI KANDIDAT

Ivaniš: Bit ću gradonačelnik običnih građana

14.05.2009 u 14:52

Bionic
Reading

Primorsko-goranski savez (PGS) je održao danas središnji predizborni skup u središtu Rijeke na kojem su se građanima obratili kandidat za gradonačelnika Nikola Ivaniš (PGS) i nezavisni kandidat za župana kojeg podupire PGS Franjo Butorac.

Nikola Ivaniš je kazao da, u slučaju pobjede na izborima, namjerava biti gradonačelnik 'običnih građana' i omogućiti da Rijeka, kako je rekao, krene punim jedrima naprijed.

Ustvrdio je da su 70-te i 80-te godine prošloga stoljeća bile 'zlatna vremena' za Rijeku kada je bilo dvostruko više zaposlenih nego sada. Velike tvrtke su propale a njihove hale i infrastruktura stoje neiskorišteni, rekao je, kazavši da je PGS spreman dovesti ulagače koji bi omogućili ponovni razvoj industrije i zapošljavanje građana.

Kandidat za primorsko-goranskog župana Franjo Butorac je ocijenio da je nakon 20 godina vlasti dvaju velikih stranaka u državi, gradovima i županijama došlo vrijeme za promjene. Istaknuo je da neće nuditi lažna obećanja te najavio spremnost da služi interesima svih građana a ne svojih prijatelja i poslovnih partnera, što, kako je rekao, čini sadašnja lokalna i regionalna vlast.

Naši uredi, gradonačelnikov i županov, bit će otvoreni za sve pa se neće kao do sada morati čekati mjesecima za prijam, kazao je Butorac.