NOVI SMJER ISTRAGE

Ivana Hodak ubijena zabunom?

04.02.2009 u 12:01

Bionic
Reading

Trojica predsjednika - Mesić, Sanader i Bebić - pohvalili su šefove policije nakon što su najavili završetak istraga oko ubojstava Ivane Hodak, Ive Pukanića i Nike Franjića. Objasnili su da za objavljivanje rezultata još samo moraju osnažiti dokaze, međutim čini se da kad je ubojstvo Ivane Hodak posrijedi nisu ni blizu ubojicama, a još manje naručiteljima, doznaje tjednik Globus

U prilog takvim sumnjama govori i izjava načelnika Ureda ravnatelja policije Krunoslava Borovca, koji je ovih dana šturo ustvrdio da ima puno mogućih verzija umorstva, od kojih mnoga još nisu isključena.

Odbio je komentirati informaciju da policija istražuje mogućnost da je Ivana Hodak ubijena zabunom. Naime, tjednik Globus je otkrio da policija provjerava sumnju da je mlada odvjetnička pripravnica ubijena umjesto mlade poduzetnice Sanje Duggan, koja ima stan u istoj zgradi, kat ispod obitelji Hodak. Upravo ispred ulaza u stan Sanje Duggan ubijena je Ivana Hodak, pa se pretpostavlja da ih je plaćeni ubojica zamijenio, jer obje su mlade, dotjerane i moderno odjevene.

Globus neslužbeno doznaje da policija istražuje tri moguća motiva za moguću likvidaciju Dugganove: njezino možda dvojbeno stjecanje imovine pokojnog supruga, bivše poslovne veze sa Silvijom Bakmaz i moguće poslovne veze s Draganom Juriljem.

Mlada poduzetnica naslijedila je veliko obiteljsko bogatstvo svoga pokojnog supruga Demiana Duggana, američkog plivačkog reprezentativca, koji je umro od karcinoma nedugo nakon njihovog vjenčanja 1994. godine u Santa Barbari.

Njegova obitelj je posjedovala jednu od najvećih tvrtki za vanjsko oglašavanje u SAD-u, a on je s njom osnovao tvrtku Metropolis media, koja se prva na ovim prostorima počela baviti oglašavanjem preko džambo plakata. Nakon što je postala jedina vlasnica tvrtke Sanja Duggan je zaposlila bivšu manekenku Silviju Bakmaz, s kojom se kasnije razišla pod nerazjašnjenim okolnostima. Bakmazova je 2005. godine uhićena jer je sa suradnicima prijevarom prodala dva tuđa stana. Dugganica je 2003. godine sa svojim partnerom, a sadašnjim suprugom Franom Barbierijem prodala tvrtku i zaradila oko 10 milijuna eura.

Bračni par Duggan-Barbieri u prijateljskim je odnosima s Draganom Juriljem i Sunčicom Lalić, koji su navodno poslovno povezani s Vladimirom Zagorcem i njegovim nekretninama te investicijskim fondovima, pa policija istražuje i tu moguću poveznicu s likvidacijom Ivane Hodak.

Dva i pol mjeseca nakon ubojstva Hodakove mediji su objavili vijest da Duggan zbog tog strašnog zločina razmišlja o prodaji stana, no na koncu se predomislila budući da je sa suprugom i djetetom vrlo rijetko u tom stanu. Ljeti uglavnom krstare Jadranom, a zime provode u Los Angelesu.