reutersovo istraživanje

Po povjerenju u medije Tportal broj jedan među portalima u Hrvatskoj

24.06.2019 u 11:25

Bionic
Reading

Tportal je broj jedan među hrvatskim portalima kada je u pitanju povjerenje koje mediji uživaju kod čitatelja, pokazalo je najnovije istraživanje Reuters Institute Digital News Report 2019. Najveće povjerenje uživaju nacionalne televizije, Nova TV i RTL, među radio postajama vodeći je Otvoreni radio, a tisak predvode Jutarnji i Večernji list

Tportal, jedan od vodećih portala po čitanosti u Hrvatskoj, uživa najveće povjerenje čitatelja među hrvatskim portalima, otkrilo je najnovije istraživanje koje je proveo Reuters Institute Digital News Report 2019 u 38 država svijeta, u Europi, Aziji, Latinskoj Americi, SAD-u, Kanadi i Južnoj Africi krajem ovog siječnja i početkom veljače.

Ispitanici su ocjenjivali povjerenje ocjenama od 0 do 10, a bili su podijeljeni u dvije grupe. Tako su oni koji su samo čuli za brend tportalu dali ocjenu 5,81, dok su oni koji redovito koriste brend tportalu dali osjetno višu ocjenu - 6,47. Iza tportala slijede portali net, index i 24sata.

Najveće povjerenje u Hrvatskoj uživaju dvije nacionalne televizijske kuće u stranom vlasništvu, Nova TV koja je ocjenjena sa 6,86, odnosno 7,29 i RTL koji je dobio 6,62, odnosno 7,06. U stopu ih slijedi Otvoreni radio, dok među tiskanim medijima čitatelji najviše vjeruju Jutarnjem listu i Večernjem listu.

Inače, prema posljednjim podacima gemiusa, platforme za mjerenje čitanosti, tportal je u svibnju imao 1.678.879 jedinstvenih korisnika.