OSKVRNUĆE U BOROVU SELU

Ispisao četiri 'C' i 'Srbija' po spomeniku ubijenim redarstvenicima

07.05.2012 u 09:33

Bionic
Reading

Na spomen-obilježju dvanaestorici hrvatskih redarstvenika u Borovu sinoć su sprejem ispisana četiri ćirilična slova 'C' i 'Srbija' te su razbacani vijenci i lampioni.

Nepoznati počinitelj ispisao je sinoć između 20 i 23,15 sati sprejem grafite na spomen-obilježju dvanaestorici hrvatskih redarstvenika, koji su ubijeni 2. svibnja 1991. u današnjem Borovu, a prijeratnom Borovu Selu, izvijestila je vukovarsko-srijemska Policijska uprava (PU).

Prema riječima glasnogovornika PU Luke Barunčića, na spomeniku su sprejem ispisana četiri ćirilična slova 'C' i 'Srbija', a počinitelj je razbacao i vijence i lampione koja su kod spomen obilježja 2. svibnja položila državna i druga izaslanstva u prigodi obilježavanja 21. obljetnice ubojstva redarstvenika.

Grafite neprimjerna sadržaja, počinitelj je ispisao i na izlogu obližnje trgovine, potvrdio je Barunčić.

U Borovu su 2. svibnja 1991. godine iz zasjede ubijena dvanaestorica hrvatskih redarstvenika nakon što su došli izbaviti dvojicu svojih kolega, koje su tijekom redovite ophodnje u noći s 1. na 2. svibnja zarobili pripadnici srpskih paravojnih postrojbi.