FLEGO OSUDIO VANDALIZAM

Išarali ćirilični natpis u Puli

ćirilica konzulat u Rijeci

ćirilica konzulat u Rijeci

Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletic

Župan Istarske županije Valter Flego osudio je sinoćnji vandalizam u Puli. Naime na zgradi Vijeća srpske nacionalne manjine Istarske županije tijekom noći išarana je ploča s natpisom na ćirilici

U utorak oko 0.45 sati policijski službenik uočio je oštećenje na kamenoj ploči s dvojezičnim natpisom postavljenoj na zgradi Vijeća srpske nacionalne manjine u Maksimilijanovoj ulici. Zasad nepoznati počinitelj sprejem je na ploči išarao ćirilični natpis, izvijestila je jutros policija.

Istarski župan smatra da se radi o izoliranom činu pojedinca te traži od policije da poduzme sve mjere potrebne za pronalazak počinitelja.


'Prava i sigurnost svih građana te nepovredivost vlasništva trebaju biti naši prioriteti. Istarska županija postigla je značajan standard u zaštiti ljudskih prava i građanskih sloboda, u prvom redu u zaštiti prava nacionalnih manjina, ali moramo nastaviti i dalje unapređivati demokratski razvoj.

Ovakvi slučajevi vandalizama ne pridonose dijalogu, nego spadaju u kategoriju neprihvatljivog ponašanja, osobito na taj način i u vrijeme Badnje večeri, na blagdan pravoslavnog Božića.

Uvažavanje, razumijevanje i poštivanje prava drugog jedini su način da budemo jednaki u različitosti u slobodnom, otvorenom i tolerantnom društvu koje gradimo u Istri', istaknuo je istarski župan.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!