REAKCIJA DRŽAVNOG ODVJETNIŠTVA

Inspekcijski nadzor zbog devastacije pomorskog dobra u Makarskoj

05.02.2021 u 14:43

Bionic
Reading

Državno odvjetništvo u srijedu je objavilo da je naložilo provođenje inspekcijskog nadzora zbog devastacije pomorskog dobra u Makarskoj.

Splitsko Općinsko dr​žavno odvjetništvo priopćilo je da je njihova stalna služba u Makarskoj je 25. siječnja dobila informaciju o devastaciji nasipanjem pomorskog dobra u Makarskoj​,​ na području ispod šetnice dr. Franje Tuđmana, ​nakon čega su u četvrtak obavili očevid.

  • +12
Nasipanje plaže ispred hotela Romana na makarskom predjelu Biloševac Izvor: Cropix / Autor: Ivo Ravlic / CROPIX

​"​Nakon što je utvrđeno da se duž obale odnosno plaže nasipa zemlja i šljunak čime se mijenja dosadašnji prirodni izgled i konfiguracija obale, Građevinskoj inspekciji Područn​og​ ured​a u​ Split​u i ​Upravnom odjelu za turizam i pomorstvo ​Splitsko-dalmatinsk​e​ županij​e te Upravnom odjelu za graditeljstvo i prostorno uređenje Grada Makarske upućeni ​su ​dopisi uz sastavljeni zapisnik i foto dokumentaciju mjesta. Tim su dopisima nadležna tijela pozvana žurno postupati u okviru svojih nadležnosti te izvijestiti o rezultatima svojih postupanja", navodi se u priopćenju​.

Dodaju da je zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela protupravne gradnje odnosno prekršaja Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja, Građevinskoj inspekciji Split, kao i Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture (Lučka kapetanija Split) naloženo provođenje inspekcijskog nadzora na tom području te "poduzimanje i drugih mjera i radnji iz njihove nadležnosti uz žurnu dostavu relevantne dokumentacije o utvrđenom radi daljnjeg državnoodvjetničkog postupanja u cilju zaštite pomorskog dobra".