TRŽIŠTE KAPITALA

Indeksi nastavili negativan niz, Hrvatska poštanska banka dobitnik dana

Bionic
Reading

Trgovanje na Zagrebačkoj burzi u utorak je bilo u znaku objave financijskih izvještaja. Dionički indeksi zabilježili su blagi pad, dok je likvidnost ostala gotovo nepromijenjena u odnosu na prethodni trgovinski dan.

Indeks CROBEX je kraj dana dočekao na 1.874,49 bodova, što predstavlja pad od 0,4 posto, dok je njegova uža inačica, indeks CROBEX10 oslabio 0,2 posto.

Od sektorskih indeksa gubitnike je predvodio indeks građevinskog sektora, koji je potonuo 3,8 posto, dok je u zelenom zaključio jedino indeks turističkog sektora, koji je ojačao 0,5 posto.

Ukupan dionički promet iznosio je oko 9,9 milijuna kuna, a u fokusu investitora bila su dva izdanja. Najviše se trgovalo dionicama Hrvatskog Telekoma, koje su na prometu od 3,2 milijuna kuna ojačale blagih 0,3 posto.

Milijunski promet ostvarile su još povlaštene dionice Adrisa, koje su na prometu od 2,1 milijuna kuna zaključile uz nepromijenjenu cijenu. Od aktivnijih izdanja valja još izdvojiti dionice HUP Zagreba, čija je cijena ojačala 3,3 posto na prometu od 713 tisuća kuna, te se time svrstala među glavne dobitnike dana.

Titulu gubitnika dana pokupila je dionica Viadukta, koja je potonula više od 73 posto, a loše izvedbe imale su i dionice Vira, koje su nakon objave rezultata za treće tromjesečje izgubile 15,7 posto na vrijednosti.  Pritom je dionica zaključila na 295 kuna, što je njena najniža razina još od srpnja 2016. godine. Na strani dobitnika, uz HUP Zagreb dobre izvedbe su imale i dionice Hrvatske poštanske banke, koje su ojačale 4,6 posto, te dionice Arena Hospitality Grupe, čija je cijena zabilježila rast od 2,6 posto.

Dobitnik dana Hrvatska poštanska banka +4,63% 565,00

Gubitnik dana Viadukt -73,33%        2,00

CROBEX -0,35% 1.874,49

Više o kretanjima na tržištu kapitala pročitajte OVDJE.