IVAN JAKOVČIĆ

Imamo problema u koaliciji, ali nisu još tako veliki

10.05.2014 u 13:54

Bionic
Reading

Kandidat IDS-a na izborima za EU parlament Ivan Jakovčić, danas je u Puli na druženju s predstavnici svih podružnica IDS-a Puljštine izjavio kako je 'definitivno jasno' da u vladajućoj koaliciji ima problema, ali oni, kako je rekao, "nisu još tako veliki da bi trebali dovesti našu vrlo izvjesnu pobjedu na ovim izborima u pitanje.

"Očekujem da ćemo imati bolji rezultat od desne koalicije. No, pobjeda jedne ili druge strane bit će izražena u malim brojkama te očekujem da ćemo mi za koji glas biti bolji", kazao je Jakovčić, IDS-ov kandidat s koalicijske liste SDP-HNS-IDS-HSU.

Ocjenjuje kako izborna kampanja za europski parlament često zna biti u drugom planu, no da se u Istri osjeća velika želja da se uspije na zborima i da, kako je kazao, "IDS dobije prvog europarlamentarca".

"To će biti još jedan izborni uspjeh naše stranke", ustvrdio je Jakovčić, dodavši da ga građani dobro prihvaćaju i da su "prepoznali ono što je u Istri do sada učinjeno".

Građani prepoznaju da je Istra odličan primjer u mnogim područjima poput kulture, poljoprivrede, turizma te na području zaštite okoliša, kazao je Jakovčić.

Predsjednik IDS-a Boris Miletić izjavio je kako su ovi europski izbori velika i povijesna šansa za Istru da dobije svog predstavnika u Bruxellesu i Strasbourgu.

"Vjerujem da će Jakovčić kvalitetno zastupati interese ovoga kraja ali i cijele Hrvatske. Izbori su jedan test o potpori građana prema ovoj koaliciji koja na listi za europski parlament ima iznimno kvalitetnih kandidata",- zaključio je Miletić.