NEMA JU TKO ČISTITI

Imaju novu sportsku dvoranu ali ju ne koriste

06.09.2013 u 13:59

Bionic
Reading

Iako imaju potpuno novu nastavno-sportsku dvoranu, učenici osnovne škole Matija Gubec u Piškorevcima ne mogu je koristiti. Razlog je banalan. Naime - nemaju čistačicu! Po otvorenju dvorane u svibnju škola je Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta poslala zahtjev za utvrđivanje uvjeta za početak rada sportske dvorane, ističe ravnatelj ove škole Krešimir Salamon

'Sukladno postojećim kriterijima koji kažu da je 600 kvadratnih metara uvjet za radno mjesto čistačice, Ministarstvo nam treba odobriti radno mjesto čistačice. Ja jednostavno ne mogu pustiti djecu u dvoranu koju poslije toga nema tko očistiti', rekao je Salamon.

Iako je mu je bilo obećano da će problem biti riješen do početka nove školske godine, to se nije dogodilo.


'Slali smo dopis, požurnicu, slao sam e-mail, bio sam u usmenom kontaktu i čvrsto mi je obećano da će se problem riješiti do početka školske godine', rekao je Salamon.

Predsjednik mjesnog odbora Piškorevci Zlatko Mezeji ipak vjeruje kako je moguće pronaći neko privremeno rješenje, ako ništa drugo onda bar u suradnji sa županijskih odjelima za obrazovanje.

'Vjerujem da bi ravnatelj dobio odobrenje da se postojeće radno vrijeme za djelatnike koji su stalno zaposleni korigira dok se ne ovo ne riješi, dok se ta papirnata agonija ne riješi', izjavio je Mezeji.

Ako se nešto uskoro ne riješi s dolaskom hladnijih dana, učenici neće imati gdje održati nastavu tjelesne kulture, iako raspolažu sa jednom od modernijih dvorana u Osječko-baranjskoj županiji.