ZAVOD ZA MIROVINSKO OSIGURANJE

Imaju čak 650 stanova, prodaja im baš i ne ide: Najjeftiniji se prodaje za tek 25 tisuća kuna

15.03.2019 u 22:00

Bionic
Reading

Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje u vlasništvu ima čak 650 stanova. I to nakon što je nedavno pokrenuo prodaju 21 stana. Prije nekoliko dana pokrenuli su i drugi krug prodaje svojih stambenih nekretnina, i to diljem Hrvatske. Na prodaju nude 32 stana. Ako vas zanima kako izgledaju, prvo ćete ih morati obići jer HZMO fotografija - nema

Mirovinsko je u siječnju raspisalo natječaj za prodaju 41 stana na području Makarske, Splita, Zadra, Gospića, Rijeke, Labina, Pule, Karlovca, Požege, Osijeka…

Već su tada, kako je tportal pisao, naveli da stanovi nisu održavani te da su u lošem stanju i nisu podobni za stanovanje, niti davanje u najam. No fotografije nisu priložili. Nakon našeg inzistiranja dostavili su skenirane PDF-ove iz kataloga nekretnina za pet nekretnina u pet gradova.

Od 41, tek je za 21 stan pokazan interes. Doznajemo kako su pristigle 63 ponude za 21 stan te kako je u tijeku postupak koji prethodi sklapanju ugovora.

No u ožujku su već u prodaju pustili nove nekretnine. Riječ je o 32 stana u Puli, Glogovcu, Pakracu, Sisku, Križevcima, Karlovcu, Sunji… Iako je na njihovoj internetskoj stranici objavljen popis stanova, pripadajućih fotografija nema ni ovog puta.

Imaju 650 stanova

Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje u vlasništvu ima približno 650 stanova. 

U HZMO-u kažu da su ih stekli ponajviše 70-ih i 80-ih godina prošlog stoljeća, kada su pravni prednici Zavoda sudjelovali u gradnji tih objekata, odnosno njihovu sufinanciranju, ili su im stanovi dodjeljivani na korištenje i uporabu, koje je stupanjem na snagu Zakona o vlasništvu i drugim stvarnim pravima postalo pravo vlasništva.

Ponovno smo tražili fotografije tih nekretnina, no ovog puta njih uopće nema. 'Što se tiče natječaja za prodaju stanova od 7. ožujka 2019., Zavod zainteresiranim kupcima organizira obilazak stanova, kojom prilikom je dozvoljeno i fotografiranje tih stanova', kažu nam.

Dokument: "Prodaja stanova HZMO-a"

Početna cijena stanova oglašenih u ožujku kreće se od 24 tisuće kuna za stan u Lepavini od 34 kvadrata pa do najskupljeg, onog u Puli, čija je početna cijena 500 tisuća kuna za 66 kvadrata.

Krajnji rok za predaju ponuda je 5. travnja.