šef gradskih zastupnika

Ilijaš: Vlada će naći rješenje za struju Zagrepčanima u kontejnerima, a HDZ će imati svoga kandidata za gradonačelnika Zagreba

03.02.2021 u 19:35

Bionic
Reading

Predsjednik Kluba gradskih zastupnika HDZ-a Kazimir Ilijaš poručio je u srijedu da će Vlada "na pravilan način, bez politikanstva" naći rješenje vezano za račune za struju Zagrepčana koji nakon potresa žive u stambenim kontejnerima

"Vlada je na sjednici 18. siječnja donijela jednu sličnu odluku vezano za područje Sisačko-moslavačke županije koja se odnosila za otpis električne energije i pretplate za radio-televiziju, dakle za područja koja su nastradala potresom. Vjerujemo da će također Vlada naći rješenje koje će na adekvatan način biti zadovoljavajuće za naše sugrađane koji su pretrpjeli potres na najgori mogući način i vjerujemo kako će se naći na pravilan način, bez politikanstva rješenje koje će biti za dobrobit svih naših sugrađana", kazao je Ilijaš. On je to rekao odgovarajući na pitanje novinara zašto HDZ na sjednici Gradske skupštine nije dao podršku inicijativi Kluba gradskih zastupnika SDP-a da se Zagrepčanima koji nakon potresa žive u stambenim kontejnerima otpišu računi za struju.

Ilijaš kaže da je Vlada uvijek išla za tim da se izađe ususret sugrađanima koji su bili pogođeni potresom i da im se pomogne na najbolji mogući način.

Osvrćući se na inicijativu SDP-a Ilijaš kaže da je to "jedna plemenita ideja za koju su uvjereni da će Vlada donijeti kvaliteno rješenje, ali da nisu skloni na način koji je u obrazloženju dao SDP, gdje se skupljaju jeftini politički bodovi na pitanjima koja su od iznimnog značaja za život naših sugrađana". 

HDZ ima pobjedničkog kandidata za Zagreb

Na pitanje znaju li tko će biti kandidat HDZ-a za gradonačelnika Zagreba, Ilijaš odgovara da će to "biti kandidat koji će pobijediti na sljedećim lokalnim izborima". 

Upitan za ime tog kandidata, Ilijaš odgovara da će "to vidjeti", ali da će "HDZ imati svog kandidata".

"Gradski odbor HDZ-a će sukladno statutu HDZ-a predložiti kandidata koji će biti prihvaćen. I ono što uvijek naglašavamo da nije bitno tko se prvi kandidira nego je bitno tko prvi uđe kroz cilj - a to će biti sigurno kandidat HDZ-a jer imamo puno kandidatkinja i kandidata koji mogu obnašati tu dužnost gradonačelnika Zagreba na jedan adekvatan, kvalitetan način i donijeti jedan prosperitet gradu Zagrebu", poručio je Ilijaš.   

Na pitanje hoće li objaviti kandidata prije ili poslije SDP-a, uzvratio je da njih uopće ne zanima što se događa u SDP-u. "Mi zavisimo sami o sebi, samostalno ćemo izaći na predstojeće izbore i na njima ćemo pobijediti", poručuje HDZ-ov Ilijaš.