ULTIMATUM SELJAKA

Ili odgovor iz Zagreba ili blokada prometa točno u podne

11.03.2011 u 11:34

Bionic
Reading

Nakon noći provedene uz cestu Vinkovci-Osijek i nikakvog odgovora iz Zagreba, nezadovoljni seljaci iz Vukovarsko-srijemske županije najavili su za podne potpunu blokadu vinkovačke obilaznice

Seljaci najavljuju blokadu cjelokupnog prometa koja će trajati dva sata, nakon čega vladajućima daju novi rok do 16 sati. Ukoliko im dotad nitko ne odgovori, dođe na njihov prosvjedni punkt ili ih pozove u Zagreb, namjeravaju blokirati promet u cijeloj Vukovarsko-srijemskoj županiji.

'Nitko nam nije odgovorio do ponoći, pa smo odlučili dati im dodatnih 12 sati. Očekujemo da ministar Čobanković i premijerka Kosor sjednu u automobile, ako treba i u zrakoplove, i dođu k nama', poručio je Tomislav Pokrovac, predsjednik Sindikata hrvatskih seljaka.

Nezadovoljni seljaci kažu da će pristati samo na sporazum koji će svojim potpisom jamčiti predsjednik Josipović.

'Neminovni su prijevremeni izbori. Ako dođe do promjene Vlade, samo predsjednik svojim potpisom može jamčiti naša prava, jer smo uvjereni da se može dogoditi da netko novi dođe na vlast i kaže da nema ništa s nama', smatra Pokrovac.

Osim na vinkovačkoj obilaznici, vukovarsko-srijemski seljaci prosvjeduju i u Gradištu te Ilači. Na cestama je 150 traktora, no promet se odvija bez većih poteškoća.