STRAVA U SLAVONIJI

Ignorirali pozive u pomoć silovane djevojke

11.03.2013 u 09:02

Bionic
Reading

Na Županijskom sudu u Osijeku trenutačno sudi 24-godišnjaku za teško silovanje 17-godišnje poznanice. Zločin se dogodio u lipnju prošle godine u parku u jednom slavonskom mjestu a zločinu je svjedočila skupina mladića koja se nije obazirala na očajničke pozive u pomoće nesretne djevojke

Sreli su se na tulumu u jednom slavonskom selu, poznavali su se otprije. Djevojka ga je otišla pozdraviti. Ona je tada, krajem lipnja lani, imala 17, a on 24 godine.  Udaljili su se te večeri od društva, odšetali se iza jedne zgrade i sjeli na klupe. Razgovarali su, a onda ju je mladić, prema optužnici, počeo dirati. Odbila ga je i krenula prijateljicama na zabavu.

Nije daleko odmaknula. Zgrabio ju je i doslovce odnio natrag iza zgrade. Svukao joj je hlače, a potom i sebi. Srušio ju je na pod i, smatra optužba, silovao. Znao je, tereti se, da nije punoljetna jer su se prije kratko viđali. Djevojka se borila, što dokazuju i ogrebotine na njegovim leđima. Molila ga je, ispričat će poslije, da je pusti, piše Večernji list

'Ne zanima me što ti želiš!'. odgovorio joj je, navodno, mladić. U blizini je bila manja skupina mladića. Djevojka ih je dozivala i vikala upomoć, no oni su nepomično stajali. Nisu se, požalit će se djevojka poslije policiji, uopće obazirali.

Sva uplakana, vratila se u svoje društvo i ispričala što se dogodilo. Pozvali su policiju. Ona te noći, pokazat će testiranja, nije pila alkohol. Mladić je uhićen iduće jutro. Suđenje je zatvoreno za javnost, no neslužbeno doznajemo da se optuženi ne smatra krivim. Ne poriče spolni odnos, ali tvrdi da je bio potpuno dobrovoljan. Tereti ga se za teško silovanje, a prijeti mu do 15 godina zatvora. Presuda se očekuje idući tjedan.