odbacuju suradnju

IDS kontra HDZ-a: 'Ne dolazi u obzir ulazak u Vladu niti podrška u Saboru'

06.07.2020 u 18:00

Bionic
Reading

HDZ-ov Branko Bačić snubio je putem medija među ostalima za suradnju i IDS, govoreći kako je njihova suradnja uvijek bila dobra i projektna, te kako ne bi imao ništa protiv kad bi se i IDS pridružio pobjedničkog stranci u formiranju saborske većine

IDS-ov predsjednik Boris Miletić rekao nam je, komentirajući te pozive, da će IDS imati samostalan klub u Saboru, te kako političko savezništvo s HDZ-om, kao ni ranije, ne dolazi u obzir, piše Novi list.

No, također, ako bi HDZ prihvaćao prijedloge ili amandmane IDS-a, da nema razloga da se tada takav prijedlog ne prihvati.

– Za Hrvatsku je dobro ako u novoj vladi ne bude ni Škore ni Mosta, kaže Miletić, te dodaje: “Politička suradnja s HDZ-om za nas nije tema. Dakle, nikakav ulazak u Vladu niti podrška u Saboru.

No, ako u proračunu bude Istra zastupljena kako treba, ako se neki naši amandmani budu prihvaćali, ne vidim razlog da tada ne razmislimo o podršci takvom dokumentu.

Također, institucionalna suradnja Vlade i naših općina i gradova također je dobrodošla, ako je na korist građana.

Podsjetit ću da je HDZ nedavno bio usvojio naše prijedloge izmjena Zakona o komunalnom gospodarstvu, primjerice. O takvim suradnjama uvijek možemo razmisliti, kaže Miletić.