potpisan sporazum

IDS i PGS zajedno će na parlamentarne i europske izbore

28.07.2023 u 15:03

Bionic
Reading

IDS i PGS će zajedno izaći na slijedeće parlamentarne i izbore za Europski parlament, o tome je u petak potpisan sporazum, rečeno je u petak na konferenciji za novinare

Te dvije političke stranke zajedno će na parlamentarne izbore izaći u 7. i 8. izbornoj jedinici.

Predsjednik IDS-a Dalibor Paus naveo je da su IDS i PGS dugogodišnji partneri te da su u više izbornih ciklusa nastupali zajedno. "Uvjeren sam da ćemo i na sljedećim parlamentarnim izborima biti prepoznati i biti odgovarajuća alternativa svemu na današnjoj hrvatskoj političkoj sceni", istaknuo je.

Očekuju da će izboriti tri saborska mandata i boriti se za četvrti.

IDS i PGS baštine vrijednosti koje građani ovih regija žive svaki dan, naveo je Paus.

Kaže da je Hrvatskoj nužna daljnja decentralizacija i regionalizacija, da što više novca ostane na lokalnoj i regionalnoj razini te da se ostvari administrativna i fiskalna autonomija područja.

Paus je naglasio da su saborski zastupnici ovih političkih stranaka kroz povijest uvijek radili na normalan način, te da će tako nastaviti djelovati. "Nećemo se bacati na pod da nas iznose iz sabornice, kako bi privukli medijsku pažnju, jer smo usmjereni na sadržaj, a ne efekte", naveo je.

Predsjednik PGS-a Darijo Vasilić ocijenio je da je riječ o moćnom savezu stranaka. Siguran sam da ćemo i na sljedećim parlamentarnim izborima ostvariti dobar rezultat. Imamo veliki koalicijski potencijal i bit ćemo jedna od ključnih snaga u osmoj izbornoj jedinici, kazao je.

Ustvrdio je da su decentralizacija i regionalizacija ključ uspjeha u brojnim reformama koje treba provesti u zemlji Zauzet ćemo se za stavljanje regionalnih i lokalnih resursa u lokalni i regionalni razvoj, ukidanje parafiskalnih nameta i bolju i jednostavniju poreznu reformu, najavio je.

Paus i Vasilić su potvrdili da su spremni na suradnju i s drugim političkim strankama te pozivaju one sa sličnim programskim opredjeljenjima i vrijednostima da im se pridruže. Paus je istaknuo da to podrazumijeva i SDP.