poziv strankama u novu većinu

Iako je uvjeren u snagu HDZ-a, Plenkoviću se ne ide na nove izbore

25.05.2017 u 17:26

Bionic
Reading

Premijer Andrej Plenković izjavio je u četvrtak kako je njegova zadaća i odgovornost kao predsjednika Vlade brinuti o onome za što su dobili mandat, pa ako u okviru ovog saziva Hrvatskog sabora postoje partneri i stranke koje žele nastaviti tu poruku i pozitivne trendove u gospodarstvu, onda su dobrodošli na razgovore o novoj parlamentarnoj većini

Plenković je prilikom posjete Petrokemiji u Kutini, odgovarajući na novinarska pitanja o novoj većini i eventualnim prijevremenim parlamentarnim izborima, rekao da je rejting HDZ-a jučer iznosio 33,7 posto pa bi njemu iz nekog sebičnog kuta gledanja bilo možda najjednostavnije reći 'idemo u nove izbore pa ćemo dobiti koji mandat više'.

No, poručio je kako je odgovornost njega kao predsjednika Vlade malo šira od toga i on gleda što je dobro za hrvatski narod, društvo, razvoj i gospodarstvo, zbog čega će razgovore voditi 'tako da budu u najširem interesu sviju'.

Na novinarsko podsjećanje da građani također kažu da ipak sve manje vjeruju radu Vlade, Plenković je rekao kako se ne bi s time opterećivao jer cijelo ozračje lokalnih izbora stvara dojam da nešto ne funkcionira, a zapravo funkcionira.

Na pitanje o navodnom kupovanju glasova u Obrovcu, za što se optužuje SDSS, rekao je da o tome zna ono što je objavljeno u medijima.

'Moje su informacije bazirane na dostupnim javnim informacijama i nemam nikakvih drugih saznanja. Neka DIP vidi što je sve bilo, a i druge institucije', rekao je Plenković.