NAKON SPOMENIKA BAREŠIĆU

I Ulica Mile Budaka dobila krvavi trag

09.08.2016 u 10:20

Bionic
Reading

Nakon što je nepoznati počinitelj u Dragama kod Pakoštana okrvavio ruke spomeniku Miri Barešiću, 'krvavi' trag dobila je i Ulica Mile Budaka u tom mjestu

'Ulica ratnog zločinca Mile Budaka u Dragama također je dobila prigodan krvavi trag', stoji uz fotografiju objavljenu na Facebook-profilu Antifa Šibenika.

Podsjetimo, jučer je na tom profilu objavljena i fotografija spomenika Miri Barešiću na kojem su kipu okrvavljene ruke.

'Dobili smo fotografiju dovršenog spomenika ustaškom ubojici Miri Barešiću. Barešić je bio član opskurne paraustaške organizacije Hrvatski narodni otpor, koja je osnovana 1960. u Madridu pod vodstvom zločinca Maksa Luburića, koji je ubio narodnog heroja Vladimira Rolovića, borca Lovćenskog partizanskog odreda, 1. proleterske, 1. dalmatinske i 15. majevičke brigade, 17. i 38. istočnobosanske divizije NOVJ-a', stoji na stranici Antifa Šibenik.

Podsjetimo, Barešiću je spomenik otkriven prošloga tjedna uz veliku pompu i nazočnost dvaju ministara iz tehničke vlade – Tome Medveda i Zlatka Hasanbegovića, a koji se fotografirao s nekima od okupljenih koji su istaknuli zastavu s ustaškom ikonografijom.