MINISTAR VRDOLJAK

'I sad se mi moramo baviti s Imunološkim kao i s tisuću drugih stvari'

26.08.2014 u 22:56

Bionic
Reading

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak danas je u Splitu rekao da je rješavanje poteškoća Imunološkog zavoda, još jedan 'vrući krumpir' kojeg je sadašnja Vlada preuzela od prošlih koje nisu investirale u taj zavod, ali da će ova vlada to riješiti

'I sad se mi moramo baviti s time kao i s tisuću drugih stvari, ali mi ćemo riješiti to', kazao je Vrdoljak. Dodao je kako Ministarstvo gospodarstva zajedno sa AUDI-jem i Hrvatskim zavodom za zdravstveno osiguranje i ministrom zdralja Vargom traži model 'a koji način će pustiti strateškog investitora, koji treba donijeti investiciju, a zadržati 25 postoni udio Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje kako bi zaštitili proizvodnju u Hrvatskoj.

'Mislim da se rezultati tog natječaja mogu očekivati u sljedećih nekoliko mjeseci, a sljedeći korak kroz nekoliko tjedana', kazao je Vrdoljak ne preciziravši o kojem se koraku radi.

Također je rekao i kako je zadovoljan rastom industrijske proizvodnje u prvih pet mjeseci ove godine, te rastom izvoza i povećanjem investicija.

Ministar Vrdoljak je rekao da bi bilo glupo nekim novim opterećenjima onemogućiti učinke novih poreznih mjera kojima se najavljuje smanjenje poreznih obveza na plaće.

'Podržavam smanjenje poreznog opterećenja, no trebamo pričekati procjene učinaka Ministarstva financija, ali bilo bi stvarno, da ne kažem glupo da se zbog nekih novih opterećenja dogodi da se ključni učinak - povećanje plaća našim zaposlenim građanima - ne dogodi', izjavio je odgovarajući na pitanje kako komentira najave nekih gradonačelnika da će povećati prireze zbog novih poreznih mjera jer će biti manje novca u gradskim blagajnama.