IMA LI KRAJA?

I omiški vatrogasci vole luksuz: kupili Audi od 300 tisuća kuna!

20.11.2013 u 15:09

Bionic
Reading

Pošast kupnje luksuznih automobila na račun poreznih obveznika među hrvatskim županima i gradonačelnicima već je nadaleko poznata, no nije se zaustavila samo na njima: prije samo četiri godine audi vrijedan tristotinjak tisuća kuna nabavili su čak i - omiški vatrogasci

Kako je otkrio novi lokalni portal fosal.hr, radi se o audiju A4 koji je, naravno, 2009. godine došao u paketu s 'full opremom'. O skupocjenom vozilu koje se nalazilo u voznom parku Vatrogasne zajednice i Dobrovoljnog vatrogasnog društva malo tko je u Omišu znao bilo što, a samim vatrogascima istovremeno je dramatično nedostajalo cisterni, pa su sela u zaleđu u ljetnim mjesecima često bila doslovce žedna.

Bivši gradonačelnik Ivan Škaričić problem je rješavao tako što je privatnim tvrtkama plaćao milijunske iznose za prijevoz vode.

Novi gradonačelnik Ivan Kovačić već je pokrenuo postupak prodaje audija, čija će početna cijena na javnoj dražbi iznositi 130 tisuća kuna. Dobiveni novac namjerava iskoristiti za kupnju polovne cisterne za vodu.

Originalni tekst pročitajte OVDJE