nadbiskupija o ilegalnom pothvatu

I na Kaptolu su vidjeli video čovjeka koji padobranom skače s tornja katedrale, evo što kažu

12.07.2019 u 16:55

Bionic
Reading

Da se netko usred noći tamo negdje oko Uskrsa ne samo penjao s vanjske strane zagrebačke katedrale visoke 108 metara, već i s nje skočio padobranom, na Kaptolu su doznali tek nakon što su jučer hrvatski mediji objavili snimku koju je autor ovog neobičnog i ilegalnog pothvata objavio na YouTubeu

Neidentificirani muškarac objavio je video na svom kanalu 29. lipnja, no očito je da je sam skok izveo negdje krajem travnja, oko Uskrsa, jer su u videu vidljive velike pisanice koje u to doba krase prostor ispred same katedrale.

Da nije snimio video, njegov bi pothvat ostao potpuno neregistriran jer ni na samom Kaptolu nisu bili svjesni da se to dogodilo, sve dok jučer snimka nije objavljena u hrvatskim medijima.

Pitali smo tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije o sigurnosnim mjerama oko katedrale i Nadbiskupskog duhovnog stola, s obzirom na to da je očito kako je base jumper ušao u ograđeno dvorište katedrale s lijeve strane, gdje skele dolaze gotovo do tla.

Da bi to napravio, morao je preskočiti gotovo tri metra visoku ogradu kojom je opasan dio katedrale pod skelama.

Skok sa zagrebačke katedrale Izvor: Društvene mreže / Autor: BASE Weekly

Uz to, nekoliko metara dalje je i ulaz u sakristiju, no s obzirom na to da se to dogodilo usred noći, ovaj avanturist mogao je neopaženo izvesti svoj pothvat.

Kako doznajemo s Kaptola, prostor Nadbiskupskog duhovnog stola i zagrebačke katedrale nalazi se pod videonadzorom.

Nedozvoljen i neovlašten pristup gradilištu jest prekršaj, no nisu nam odgovorili misle li muškarca koji je videom dokumentirao prekršaj prijaviti policiji.

  • +10
Radovi na zagrebačkoj katedrali Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL