SUĐENJE ZA FIMI MEDIJU

I Kirinu i Sanaderovoj obrani kazna od pet tisuća kuna

09.04.2013 u 11:10

Bionic
Reading

Bivši ministar unutarnjih poslova Ivica Kirin nije se pojavio na suđenju u aferi Fimi medija, zbog čega će platiti kaznu od pet tisuća kuna- odlučila je sutkinja Ivana Čalić. Istu novčanu kaznu najavila je i Sanaderovim odvjetnicima Jadranki Sloković i Čedi Prodanoviću kako bi se nadoknadila šteta odgode rasprave

'Iskušavate strpljenje i korektnost suda', rekla je Čalić Sanaderovoj obrani nakon što se niti jedan od trojice pozvanih svjedoka obrane danas nije pojavio na raspravi. Ivica Kirin se ispričao zbog neodgodivih, prije zakazanih poslovnih obaveza, dok za dvojicu članova HDZ-a BiH, Božu Ljubića i Martina Raguža, nije stigla dostavnica poziva.

'Isprika poslovnim obavezama je nedopustiva i za ovaj sud ne znači ništa, a to što se druga dva poziva upućena 5 dana prije rasprave, dovoljno govori. No, ZKP ima riješenje za to', zaključila je sutkinja te Kirinu i Sanaderovim odvjetnicima izrekla po 5 tisuća kuna kazne.

'Kazne se plaćaju, ne komentiraju', izjavio je po izlasku sa suda Čedo Prodanović. 'Vezano za svjedoke iz BiH, formalno je to propust obrane. Imali smo krivu adresu, a nemamo mehanizme kao tužiteljstvo da ih provjeravamo. Kad smo saznali da su podaci pogrešni, nazvali smo Ljubića i Raguža koji ne bi došli na sud jer su angažirani oko dolaska trojice premijera u BiH', rekao je Prodanović koji je odbacio da odugovlače postupak zaključivši da im to, očito, nije u cilju budući da je Ivo Sanader u pritvoru.

Suđenje se inače nastavlja 23. travnja.