RUŽA TOMAŠIĆ NA FOTOSESSIONU

'I Isusov bi kip utekao da ga postave na Marjanu!'

13.07.2011 u 21:15

Bionic
Reading

Po stanju u državi, izgleda, mladi više vremena izgube birajući cipele nego razmišljajući tko će ih zastupati u Saboru. Na nesnosnoj vrućini, u srijedu u podne, kad se sve topilo, u splitskoj ACI marini Ruža Tomašić, predsjednica HSP-a dr. Ante Starčević, pozirala je na neobičnom fotosessionu, na motociklu Harley-Davidson i loveći ribu s pasare.

Originalno i spektakularno uoči izbora, za koje, kao ni drugi, ne zna kad će biti! Ali, očekuje da će osvojiti tri saborska mandata samo u 10. izbornoj jedinici.

'Izbori bi mogli biti prvog vikenda u listopadu, prije nego što Sanader počne govoriti. Neće mu oni dati šansu da govori. Nisu ludi. Vjerujem da je Sanader osvetoljubiv, da će gledati kako da "uvali" što više njih, bila to istina ili ne' – kazala je Ruža Tomašić na pitanje o izborima.

Što više glasova birača njezina će stranka pokušati dobiti, naglašava, izrazito kvalitetnim programom te mladim, obrazovanim, novim i časnim ljudima.

Na pitanje o odnosu s Antom Đapićem, prva žena HSP-a dr. Ante Starčević ističe:

– Temelji pravaštva su domoljublje, bogoljublje, čovjekoljublje. Tko se o to ogriješi, nije pravaš. Pogledajte kako je on ušao u politiku, kako se ponaša.

Drago joj je što je predsjednica stranke u kojoj vlada demokracija, stranke okrenute ljudima u kojoj se ne gledaju osobni interesi.

– Da nije tako, sad bih bila kod kuće, ne bih se ovdje pržila. Cilj mi je da mladi ovdje ostanu – objašnjavaTomašić dodajući kako njezina stranka pregovara s HČSP-om, Hrastom i strankom dr. Gorana Dodiga.

Drži kako u Hrvatskoj trebaju vladati mladi, neopterećeni prošlošću i poručuje biračima da dobro gledaju svaku osobu za koju glasuju. Mišljenja je da birače treba educirati. Jer, po stanju u državi, izgleda da više vremena izgube na to koji će par cipela kupiti, nego analizirajući tko će ih iduće četiri godine u Saboru zastupati!

'HDZ i SDP su stranke koje imaju stegovno biračko tijelo, a međusobno su premreženi – naglašava Tomašić.

Stranka na čijem je čelu tražit će jednu vrstu lustracije. – Od 1990. do danas tko god se ogriješio, bilo politički ili u gospodarskom smislu, nema što tražiti – poručuje.

Ruža Tomašić najavljuje kako će ponovo osnovati tijelo za ispitivanje podrijetla imovine.

– Ali, to mogu napraviti samo oni koji nemaju masla na glavi – energično će Tomašićeva.

Nezadovoljna pregovorima s EU, kaže da nije pregovor kad jedna strana samo potpisuje. U Hrvatskoj, žalosno će, nema morala. A, glede droge, tvrdi kako nema lake. Jer i trava, ističe, ubija volju za radom!

Hrvoje Tomasović, predsjednik splitskog HSP-a, osvećuje se gradonačelniku Željku Kerumu zbog toga što ga je maknuo s mjesta predsjednika Upravnog vijeća Ljekarni, smatra Ruža Tomašić. Naglašava kako s Kerumom nije kontaktirala, samo kad su joj se gospođe zaposlene u njegovoj tvrtki požalile da su ostale bez posla.

O Kerumovoj inicijativi da postavi kip Isusa Krista, Tomašićeva naglašava da bi i kip utekao kad bi ga postavio na Marjanu!

'Najveći spomenik Isusu je pokažemo li da smo pravi vjernici, a ovdje je riječ o licemjerju', veli.

Licemjerjem smatra i odlazak naših dužnosnika jednom godišnje u Vukovar.

'Najveće priznanje i počast braniteljima je da radimo za ono za što su oni pali', poručuje čelnica HSP-a dr. Ante Starčević.