VREMENSKA PROGNOZA

I danas vrlo toplo, ali ponegdje mogući pljuskovi i grmljavine

29.04.2018 u 08:44

Bionic
Reading

U nedjelju će na istoku zemlje biti djelomice sunčano i vrlo toplo. Uz umjeren razvoj oblaka ponegdje može biti pljuskova i grmljavine, osobito u zapadnoj Slavoniji. Vjetar slab do umjeren jugoistočni. Jutarnja temperatura zraka od 11 do 14, a najviša dnevna od 27 do 30.

U središnjim krajevima slično - djelomice sunčano, ali ne i posve stabilno. Uz povremeno više oblaka mjestimice može biti kratkotrajnih pljuskova.Vjetar povremeno umjeren jugozapadni. Temperatura zraka slična kao na istoku.

Na sjevernom Jadranu pretežno sunčano i toplo.

Vremenska prognoza za 29. travnja Izvor: Licencirane fotografije / Autor: dhmz.hr

U gorskim krajevima djelomice sunčano, povremeno uz mogućnost lokalnih pljuskova i grmljavine. Jutro i dalje svježe s temperaturom zraka uglavnom između 7 i 9. Vjetar većinom slab južni i jugozapadni.

Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije pretežno sunčano i vrlo toplo. U unutrašnjosti vrlo mala mogućnost za kratkotrajne pljuskove. Puhat će slab do umjeren jugoistočni vjetar. I na jugu slično, pretežno sunčano i vrlo toplo s dnevnom temperaturom zraka uglavnom između 26 i 28 stupnjeva.

Puhat će do umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak, uz obalu jugozapadnjak. Idućih dana u unutrašnjosti djelomice sunčano i toplo, ali ne i posve stabilno. Uz umjeren i jak razvoj oblaka, mjestimice će biti pljuskova i grmljavine, osobito u gorskim i istočnim krajevima. Puhat će povremeno umjeren jugozapadnjak.

  • +5
Vratilo se sunce, a njim i zgodne djevojke Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

Na Jadranu pretežno sunčano. Uglavnom na sjevernom dijelu, uz povremeno više oblaka lokalno može biti i pljuskova. Puhat će slabo do umjereno jugo i jugozapadnjak, a od utorka sjeverni i sjeverozapadni vjetar, koji prema otvorenome moru mjestimice može biti i jak.

Dakle, za produljeni vikend uživat ćemo u obilju sunčanog i iznadprosječno toplog vremena. Unatoč tomu atmosfera neće biti posve stabilna pa će lokalno biti pljuskova i grmljavine, osobito u unutrašnjosti.

fotopregled

Povijesni dogovor dviju Koreja, uhićenje šefa hakerske bande i Bandićev poraz obilježili su tjedan

Pogledaj galeriju

Na autocesti A1 oko 203. kilometra između čvorova Gospić i Gornja Ploča uočena je srna na cesti, pa se vozači mole za oprez, izvijestio je u nedjelju HAK.

Zbog autobusa u kvaru na Jadranskoj magistrali (DC8) kod mjesta Trsteno vozi se jednim trakom naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na većini ostalih cesta vozi se uz povoljne vremenske uvjete i bez posebnih ograničenje, osim na dionicama gdje su u tijeku radovi.

Zbog održavanja polumaratona 'Du Motion - Runners Days Dubrovnik' danas od 09:00 do 13:00 sati za sav promet bit će zatvorena državna cesta DC420 Luka Gruž-Sustjepan. Obilazak za ulaz u grad iz pravca Splita je preko petlje (DC8). 

Do 30. travnja do 05:30 sati za sav promet zatvorena je državna cesta DC36 na željezničko-cestovnom prijelazu Stupno u Gradu Sisku. Umjesto tuda vozi se trasom Sisak (DC37)-Petrinja (DC30)-Petrinjsko Novo Selište-obilaznica Petrinje-most Brest-Žažina, i obrnuto.