zdravstvena zaštita

HZZO povećao bolničke limite za dva posto; izabrao i nove liječničke timove, evo i gdje

30.01.2020 u 16:30

Bionic
Reading

Upravno vijeće Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) u četvrtak je donijelo odluku o povećanju bolničkih limita za dva posto čime će bolnice dobiti veća osnovna sredstva i dodatni prihod za zdravstvenu zaštitu

Izmjenama Odluke o utvrđivanju maksimalnih iznosa sredstava za provođenje bolničke i specijalističko-konzilijarne zdravstvene zaštite iz obveznog zdravstvenog osiguranja omogućit će se bolnicama povećanje osnovnog iznosa sredstava za zdravstvenu zaštitu od dva posto kao i dodatnog prihoda na temelju pokazatelja rada svih bolničkih zdravstvenih ustanova, priopćio je HZZO-a nakon sjednice Upravnog vijeća.

Ukupan dospjeli dug bolnica prema četiri najveće veledrogerije u Hrvatskoj krajem prošle godine iznosio je oko 2,5 milijarde kuna.

Ugovaranje novih liječničkih timova u primarnoj zdravstvenoj zaštiti

HZZO je putem natječaja izabrao nove liječničke timove za provođenje primarne zdravstvene zaštite za potrebe popune Mreže javne zdravstvene službe. Mreža se popunjava u djelatnosti obiteljske medicine timom u Koprivnici, a u zdravstvenoj zaštiti predškolske djece timom u Dubrovniku (Mokošica). Polivalentne timove dentalne zdravstvene zaštite dobivaju Krapina, Bakar, Slavonski Brod, Sinj, Split, Novi Marof, Dugo Selo i Zaprešić. U djelatnosti zdravstvene njege u kući Mreža se popunjava na području Čazme, Tisnog, Pirovca, Ludbrega i Samobora. Prihvaćeni ponuditelji sklopit će ugovore za razdoblje do 31. prosinca 2020. godine. Izabrani su i najpovoljniji ponuditelji za provođenje fizikalne terapije u kući s kojima će se također sklopiti ugovore za razdoblje do kraja ove godine.

Zavod najavljuje i da će raspisati natječaj za sklapanje ugovora za djelatnosti bolničke i specijalističko-konzilijarne zdravstvene zaštite te posebne programe i to za razdoblje od 1. travnja do 31. prosinca ove godine.