ODGODA PLAĆANJA

Hyundai pomaže Amerikancima na prisilnom dopustu

02.10.2013 u 11:02

Bionic
Reading

Tvrtka Hyundai odgodit će naplatu rata za njihove automobile američkim državnim službenicima koji su pogođeni blokadom rada američke uprave. Zaposlenicima koji nisu otplatili svoja vozila omogućuje se odgoda plaćanja dok se ne vrate na posao, a oni koji namjeravaju kupiti automobil dobit će odgodu prve naplate u trajanju od 90 dana, javlja BBC

Više od 700.000 zaposlenih u američkim državnim službama suočeno je s prijetnjom prisilnog neplaćenog dopusta zbog blokade rada državne uprave, do koje je došlo zbog izostanka dogovora političara u Kongresu oko novog proračuna.

'Uviđamo kakav će utjecaj prisilni privremeni dopust imati na obiteljske budžete', priopćio je John Krafcik, izvršni direktor tvrtke Hyundai Motor America.

Sličnu shemu pod nazivom Hyundai Assurance tvrtka je ponudila prije četiri godine, na vrhuncu svjetske financijske krize, klijentima koji su izgubili posao. Mnogi analitičari ocijenili su da je taj potez pomogao južnokorejskom proizvođaču automobila da osigura lojanost potrošača i poveća prodaju u idućim godinama.

Hyundai je poručio da je pomoć američkim državnim zaposlenicima dodatak prethodnom programu, usmjeren na 'pomaganje radnicima u razdoblju kada im je to najpotrebnije'.

'Kao što smo učinili prije četiri godine, kada smo pokrenuli program Hyundai Assurance, ovo je naš način da poručimo da stojimo uz vas u ovim nesigurnim vremenima', rekao je Krafcik.

Program je dostupan svim američkim državnim službenicima na prisilnom privremenom dopustu koji su kupili automobil ili su ga uzeli na leasing kroz Hyundai Finance America.