LOVA ZA PREDIZBORNU KAMPANJU

HSP zatražio ostavku župana Bubala

18.03.2009 u 15:49

Bionic
Reading

Potpredsjednik HSP-a Danijel Srb izjavio je danas u Osijeku da ta stranka od osječko-baranjskoga župana Krešimira Bubala (HDSSB) traži da preda ostavku na tu dužnost zbog umiješanosti u aferu vezanu uz prikupljanje novca za predizbornu promidžbu HDSSB-a

Zbog napisa u jučerašnjemu Jutarnjem listu pod nazivom 'Glavaševa mreža', u kojem se navode imena HDSSB-ovih čelnika, među kojima i župana Bubala, te tvrtki od kojih trebaju zatražiti novac za predizbornu promidžbu, predsjednik HDSSB-a Vladimir Šišljagić jučer je najavio tužbu protiv tog lista i novinara Drage Hedla.

Na konferenciji za novinare Srb je ocijenio da je riječ o 'najvećemu političko-korupcijskom skandalu na ovim prostorima' koji, kako je istaknuo, potvrđuje da HDSSB nije politička stranka, 'nego interesna skupina kojoj je političko djelovanje pokriće za ostvarivanje različitih interesa'.

Ocijenio je posebno zabrinjavajućim to što su na popisu poduzeća koji je objavio Jutarnji list i tvrtke 'koje su u vlasništvu Županije ili posluju sa Županijom i koje su očito bile izložene različitim priticima' radi davanja donacija HDSSB-u.

'Ne zamjeramo gospodarstvenicima koji su pod pritiscima i zbog brige o vlastitim tvrtkama davali različite potpore HDSSB-u jer bi u suprotnom bilo ugroženo njihovo poslovanje i egzistencija brojnih obitelji na ovome području', rekao je Srb.

Najavio je da će, ako župan Bubalo zbog umiješanosti u taj slučaj samoinicijativno ne da ostavku, Klub vijećnika HSP-a to zatražiti na sjednici Županijske skupštine, najavljenoj za 21. ožujka. Na novinarski upit kako će se financirati HSP-ova predizborna promidžba Srb je odgovorio da će stranka raspolagati 'vrlo skromnim iznosima'.

Na primjedbu novinara kako to nije u skladu s nedavnom izjavom predsjednika stranke Ante Đapića, koji je najavio skupu kampanju, Srb je odgovorio da on kao predsjednik osječko-baranjske Županijske organizacije HSP-a govori o promidžbi na županijskoj razini.