'SIGURNA TURISTIČKA SEZONA'

Hrvatski policajci na slovenskim skijalištima

17.01.2013 u 13:36

Bionic
Reading

Kao što slovenski policajci tijekom ljetne turističke sezone patroliraju po hrvatskoj obali, tako i naši plavci za vrijeme sezone skijanja pomažu slovenskim kolegama na snježnim destinacijama u Deželi

Naime 15. siječnja u Zagrebu i Ljubljani potpisan je 'Protokol između Ravnateljstva policije Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske i Ravnateljstva policije Ministarstva unutarnjih poslova Republike Slovenije o pravilima i uvjetima rada hrvatskih policijskih službenika u Republici Sloveniji tijekom zimske turističke sezone', a jučer je na Rogli održano javno predstavljanje projekta 'Sigurna zimska turistička sezona', izvijestili su iz MUP-a RH. Javnom su predstavljanju prisustvovala dva hrvatska policijska službenika koji će od 15. do 30. siječnja obavljati poslove u okviru mješovitih skijaških ophodnji sa slovenskom policijom na skijalištima u Rogli i Kranjskoj Gori.

Hrvatska se policija u ovaj slovenski projekt ove godine uključila prvi puta, a sam projekt osmišljen je po uzoru na brend hrvatske policije – 'Sigurna turistička sezona'.