LEKO U SARAJEVU

'Hrvatska neće odustati od Pelješkog mosta!'

29.10.2013 u 12:23

Bionic
Reading

Predsjednik Sabora Josip Leko stigao je u utorak u dvodnevni službeni posjet BiH. Razgovarao je s predsjedavajućim Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denisom Bećirovićem (SDP), članovima Kolegija Predstavničkog doma i delegatima Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH o otvorenim pitanjima dviju zemalja

Naglasio je da su razgovori bili otvoreni, srdačni i konstruktivni, ali da to ne podrazumijeva da su se sugovornici složili o svim pitanjima niti o načinu rješavanja tih pitanja, javlja Avaz.ba.

Leko je, između ostalog, istaknuo da je pitanje povezivanja teritorija Hrvatske, odnosno izgradnja Pelješkog mosta, unutrašnje pitanje Hrvatske te da se od toga neće odustati.

'Izgradnjom Pelješkog mosta neće biti dovedeni u pitanje interesi BiH, ali Hrvatska neće odustati od povezivanja dvaju teritorija', poručio je Leko.

Predviđeno je da se Leko danas u Sarajevu susretne i s predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Vjekoslavom Bevandom (HDZ), predsjedavajućim Predsjedništva BiH Željkom Komšićem (DF) i članom Predsjedništva BiH Nebojšom Radmanovićem (SNSD), predstavnicima Međureligijskog vijeća u BiH i nadbiskupom vrhbosanskim kardinalom Vinkom Puljićem.