NAPAD ISLAMSKE DRŽAVE

Hrvati preživjeli masakr u Tunisu, stradali Nijemci i Britanci

26.06.2015 u 16:47

Bionic
Reading

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova još nije dobilo nikakve službene informacije od nadležnih tijela Tunisa ima li među poginulim turistima u napadu na dva hotela u tuniškom ljetovalištu Soussi, hrvatskih državljana. Kako piše Jutarnji list, svi Hrvati koji su u Tunis došli preko turističkih agencija, živi su i zdravi

Kako doznajemo, Ministarstvo je u stalnom kontaktu s najbližim hrvatskim veleposlanstvom u Maroku te s veleposlanstvima ostalih država članica Europske unije, budući da je Tunis omiljena destinacija hrvatskih turista.

Podsjetimo, u napadu koji su izvela dvojica terorista na dva hotela u turističkom resortu, poginulo je najmanje 27 osoba, mahom turista iz Velike Britanije, Irske i Njemačke. Jednog napadača naoružanog kalašnjikovim ubile su snage sigurnosti, dok se za drugim intenzivno traga.

U gradu Soussi trenutačno se nalazi 19 Hrvata, a u Tunisu boravi 60 hrvatskih državljana, kako piše Jutarnji list. Tuniške službe sigurnosti su, inače, pojačale stanje pripravnosti u zemlji nakon terorističkog napada prošlog ožujka na posjećeni muzej Bardo, kojom prilikom je poginulo 22 turista.

RTL Autor: RTL

Kako javlja Jutarnji list, u hrvatskim turističkim agencijama koje su kontaktirali, kažu da grupe koje šalju u Tunis putuju u aranžmanu tvrtke Sunčani odmor. Svi ljudi koje su vodili tamo su živi i zdravi.

Odgovornost za napad još uvijek nitko nije preuzeo, no čelnici Islamističke države pozvali su svoje pristaše da za vrijeme mjeseca Ramazana pojačaju napade na ciljeve kojima bi se nanijela šteta zapadnim silama.