USUSRET HT B2 RUNU

Hrvat u All Stars timu globalne poslovne utrke B2Run

04.09.2019 u 15:12

Bionic
Reading

Miroslav Marić, kapetan trkačkog tima Hrvatskog Telekoma, prvi je Hrvat u povijesti koji će ovoga tjedna u Kölnu trčati poslovnu utrku B2Run kao član posebno formiranog All Stars International tima

Trčanje je jedan od najpopularnijih rekreativnih sportova koji je uvelike zahvatio i poslovni svijet. Upravo je zadivljujuće to kako je pronašao vremena za takav sportski angažman Miroslav Marić, jer uz sve poslovne obaveze ove godine u Hrvatskoj predvodi i trkački tim Hrvatskog Telekoma na poslovnoj utrci HT B2Run. Marić već ovog četvrtka na stadionu Rhein Energie trči i na njemačkoj poslovnoj B2Run utrci u Kölnu. Prvi put dosad, u posljednjih 11 godina, od početka održavanja poslovnih B2Run utrka, jedan Hrvat sudjeluje u poslovnoj utrci kao član posebno formiranog All Stars International tima.

Bit će ovo izvrstan uvod u posljednju ovosezonsku poslovnu utrku HT B2Run koja se trči 3. listopada na Jarunu u Zagrebu, a na kojoj se očekuje oko 7500 trkača i preko 1000 navijača.

Miroslav Marić s nama je otvoreno podijelio nekoliko informacija o motivaciji i pripremama ususret svom odlasku na utrku u Kölnu.

Po čemu je zanimljiva i važna utrka u Kölnu?

Posebna zanimljivost ove njemačke B2Run utrke jest upravo formiranje All Stars tima u kojem će biti okupljeni trkači iz nekoliko zemalja, a među njima po prvi put i ja iz Hrvatske. Ova utrka je važna jer se na međunarodnoj sceni povezujemo s poslovnom zajednicom i promoviramo zdrav život unutar korporativne kulture; cilj je istaknuti važnost zdravlja zaposlenika te se povezati s međunarodnom poslovnom zajednicom. Time je ova međunarodna utrka ujedno team building te networking.

Koja su vaša očekivanja?

Iznimno se radujem utrci u Kölnu zato što prvi put sudjelujem u međunarodnom finalu B2Runa utrke, prvi sam Hrvat u utrci i jedini predstavnik Hrvatskog Telekoma. Možda i prvi put ostvarim rezultat ispod 20 minuta, a i prvi put sam u pratnji supruge u finalu. U Njemačkoj ima oko 20-ak B2Run poslovnih utrka, a u Hrvatskoj su četiri - zamislite koliko će trkača trčati ovo veliko finale. Vidim ovu utrku i kao priliku za susrete s njemačkim kolegama iz DT-a kojima je Köln u susjedstvu, a za koje me vežu trčanje i poslovanje. Ovo vidim kao trčanje uz posao, s kolegama i korisnicima, te upravo trčanje, sport, postaje veza koja nas zbližava te koja nas čini boljim sportašima i većim prijateljima.

Po čemu je posebna utrka B2Run?

U Hrvatskoj u jednoj sezoni trčimo četiri HT B2Run utrke i s pravom se, s obzirom na broj sudionika, kao i cjelokupnu organizaciju, naziva najvećom i najuspješnijom poslovnom utrkom u Hrvatskoj i regiji. Što se tiče posljednje ovosezonske utrke u Zagrebu 3. listopada, ona ima status najmasovnijeg poslovnog okupljanja u Hrvatskoj. Od ove godine uključena je cijela poslovna zajednica kao što su obrti, udruge i klubovi koji dosad nisu mogli sudjelovati. Također, uvedene su nacionalne nagrade. Očekuje se više od 8000 natjecatelja, a proširen je i fond nagrada. Novost je to da od ove godine svi trkači koji su sudionici poslovne utrke HT B2Run trče u velikom humanitarnom izazovu: od ove godine svi trkači sudionici poslovne utrke HT B2Run sudjeluju u velikom trkačkom humanitarnom izazovu – u onom gradu u kojem Garmin kao službeni Timekeeper HT B2Run utrke zabilježi najbrže prolazno vrijeme trkača Hrvatski Telekom će pokrenuti program digitalnog opismenjavanja lokalnog stanovništva kroz besplatne edukativne radionice u gradskim knjižnicama.

Koliko je poslovnjacima – trkačima važan ovaj susret i zašto?

HT B2Run sada istraženo i potvrđeno utječe na povezanost ljudi u kompaniji - osjećaju se kao dio jednog tima izvan standardnih poslovnih obveza i na dan utrke jednostavno dišu na drukčiji način. Na neki način nastup za tim svoje kompanije je kao nastup za reprezentaciju. I u tom nastupu svi su pobjednici, svatko tko je pretrčao tih pet kilometara, bez obzira na rezultat. Mnogo je vrijednosti za zaposlene koje se putem trčanja mogu primijeniti. Oni moraju znati upravljati vremenom, ali ne tako da to bude opterećenje, nego da to bude dio dnevne rutine. Za vrijeme trčanja razina stresa drastično opada, pa se i tu vještinu također može primijeniti na poslu. U kompetitivnosti trčanje pokazuje na koji način možemo biti još bolji, kvalitetnije obavljati svoj posao i shvatiti da realizacija ovisi ponajprije o nama i našim mogućnostima. Također, trčanje pokazuje kako možemo jednostavno nadvladati svoje strahove i ograničenja te efikasnije obavljati svoj posao. Upravo stoga će i HT B2Run u Zagrebu biti još jedna svetkovina trčanja i zdravog života, ali i najveće okupljanje poslovnjaka u Hrvatskoj, a gdje su poslovnjaci, tu se sklapaju i poslovi.

Prijave za zagrebačku HT B2Run poslovnu utrku otvorene su do petka 6. rujna do 23.59 sati na www.b2run.hr