KOJA JE OVO DRŽAVA

HRT u posljednji trenutak skinuo s programa Brešanov film: 'Neprimjeren je na današnji dan'

10.12.2020 u 21:40

Bionic
Reading

Glavni urednik HTV-a Bruno Kovačević je danas, nakon pregledanog filma, donio odluku da je spomenuti film neprimjeren emitiranju na godišnjicu smrti prvog hrvatskog Predsjednika dr. Franje Tuđmana, te će biti emitiran u nekom od narednih termina, poručili su s HRT-a

Na HRT-u su proteklih dana najavljivali kako će večeras od 21 sat na Drugom programu emitirati film Vinka Brešana "Koja je ovo dražava". No, danas je u njjihovom programu došlo do promjene, pa ćemo u istom terminu gledati film "Vis-A-Vis", redatelja Nevija Marasovića.

S HRT-a su za Večernji list potvrdili kako je danas odlučeno da se film emitira u drugom terminu. - Hrvatska radiotelevizija (HRT) obavještava gledatelje da je film koji je večeras trebao biti emitiran u 21 sat u sklopu Ciklusa hrvatskog filma četvrtkom na HTV2 - "Koja je ovo država" u režiji Vinka Brešana i produkciji Ivana Maloče - bio predložen još u rujnu od strane uredništva Dramskog programa HTV-a.

Glavni urednik HTV-a Bruno Kovačević je danas, nakon pregledanog filma, donio odluku da je spomenuti film neprimjeren emitiranju na godišnjicu smrti prvog hrvatskog Predsjednika dr. Franje Tuđmana, te će biti emitiran u nekom od narednih termina Ciklusa hrvatskog filma četvrtkom. Umjesto filma "Koja je ovo država" premijerno će biti emitiran film "Via-a-Vis" redatelja Nevia Marasovića, stoji u odgovoru HRT-a.