PRIJETI I OTKAZ

Drago Ćosić pod istragom, dilao karte za finale SP-a u Moskvi?

06.09.2018 u 08:59

Bionic
Reading

Poput groma iz vedra neba u srijedu navečer je odjeknula informacija da je naš ugledni televizijski voditelj, koji je iz Rusije za HRT izvještavao sa Svjetskog nogometnog prvenstva, navodno, sudjelovao u prodaji ulaznica za nogometne utakmice na crnom tržištu, piše Jutarnji list

Cijena jedne takve nelegalno prodane ulaznice za finale između Francuske i Hrvatske iznosila je gotovo 20.000 eura, a priča se da su na crnom tržištu nuđene čak četiri karte za tu utakmicu. Karte, doznaje Jutarnji list, u konačnici ipak nisu bile prodane, jer je njihova prodaja bila u posljednji tren blokirana od FIFA-e.

Cijela priča zakotrljala se zahvaljujući Fédération Internationale de Football Association (FIFA), koja je od European Broadcasting Uniona (EBU) zatražila očitovanje o tome zbog čega se ulaznice koje su dodijeljene EBU na crnom tržištu prodaju po vrtoglavim iznosima. EBU je potom zatražio očitovanje od HRT-a, jer su, prema serijskim brojevima, to bile ulaznice koje je dobio HRT, naša javna radiotelevizija, koja je pronosila sportski spektakl iz Rusije.

HRT je odmah pokrenuo internu istragu, a na razgovor su pozvana dva HRT-ova djelatnika. Radi se o sportskom komentatoru i međunarodnom koordinatoru, a neslužbeno doznajemo da je riječ o Dragi Ćosiću i Saši Dediću.

Kolege su, kaže izvor Jutarnjeg lista, priznali da su karte dali svojim prijateljima, no daljnja istraga otkrila je da je netko s HRT-a mjesecima prije samog prvenstva zatražio četrdeset ulaznica, ali da nitko službeno s HRT-a nije znao da je netko te ulaznice tražio.

  • +74
SP u nogometu, finale: Hrvatska - Francuska Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

'Preko EBU i FIFA-e doznali smo da su dva naša djelatnika u ime HRT-a, bez našeg znanja, tražila i dobila ukupno četrdeset ulaznica, kojima su potom raspolagali prema vlastitom nahođenju', dodaje izvor sa zagrebačkog Prisavlja, koji napominje kako je u tijeku disciplinski postupak protiv dva HRT-ova djelatnika koji bi, predviđa, mogao završiti najstrožom mogućom mjerom - otkazom.

Na HRT-u su službeno samo rekli da je interni postupak u tijeku i da je o svemu obaviješten DORH. Drago Ćosić nije želio ništa komentirati.

  • +9
Drago Ćosić Izvor: Pixsell / Autor: Jurica Galoic