UNOSNI POSLOVI

HRT opet rasipa novac na vanjske konzultante

13.11.2014 u 07:00

Bionic
Reading

HRT je ljubitelj vanjskih konzultanta. Nakon što je Goran Radman, glavni ravnatelj prije nešto više od godine dana posebne savjete tražio od PR stručnjaka Krešimira Macana, potom je za konzultanta u dva navrata angažiran Robert Šveb, nedavno je angažman u konzultiranju dobio Komunikacijski ured Colić, Laco i partneri

I dok je Krešimir Macan, prema tvrdnjama s Prisavlja, pomoć pri izradi internog komunikacijskog plana za implementaciju Statuta HRT-a obavio pro bono, Robert Šveb i Kristina Laco izdašno su honorirani.

Švebu, odnosno njegovoj tvrtki MediaHub proljetos je za izradu strateških analiza, vrednovanje i rangiranje strateških opcija, savjetovanje u izradi nacrta plana restrukturiranja s analizama učinka tehnološkog razvoja i investicija, analizu poslovnih procesa i njihove usklađenosti s postojećom i planiranom tehnologijom plaćeno 300.000 kuna bez PDV-a, a ugovor slične vrijednosti potpisao je i u 2013. godini.

Na Prisavlju kažu kako su Komunikacijski ured Colić, Laco i partneri angažirani 'u svrhu analize postojećih komunikacijskih procesa na HRT-u te izrade prijedloga optimalnog modela ustroja Komunikacija na HRT-u'.

Dodaju kako je u pripremi programa restrukturiranja HRT-a utvrđeno da upravo u području internih i eksternih komunikacija HRT-a ima prostora za unapređenje i na HRT-u te da žele taj prostor maksimalno iskoristiti.

'Radi se o klasičnom konzultantskom angažmanu na pitanjima ustroja i kapaciteta organizacije koji ni na koji način nije vezan uz pružanje PR usluga odnosno promocije', navode na HRT-u.

Upitani zašto su odabrali baš taj a ne neki drugi ured, jer cijeli posao išao je preko bagatelne nabave čija vrijednost ne prelazi 200.000 kuna pa javno nadmetanje nije bilo potrebno, na HRT-u odgovaraju kako su ih angažirali 'jer su smatrali da su od njih mogli najviše dobiti u omjeru cijene i kvalitete'.