VIJEĆE ZA ELEKTRONIČKE MEDIJE

HRT nije prekršio zakon emitiranjem Sanaderovog govora

  • Autor: Hina
  • Zadnja izmjena 15.07.2009 07:42
  • Objavljeno 15.07.2009 u 07:40
Sanader ruka na srcu

Sanader ruka na srcu

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Boris Kovačev

Vijeće za elektroničke medije zaključilo je da Hrvatska radiotelevizija (HRT) nije prekršila Zakon o elektroničkim medijima emitiranjem oproštajnoga govora Ive Sanadera na saboru HDZ-a, objavljeno je sinoć na internetskim stranicama toga vijeća

"Emitiranim programskim sadržajem nije prekršen članak 18. stavak 4. Zakona o elektroničkim medijima budući da se isti odnosi na trgovačko prikriveno oglašavanje, a nije prekršen ni stavak 7. citiranog članka Zakona jer isti nije imao karakter oglašavanja političke stranke", stoji u izvješću Vijeća vezanom za prigovor SDP-a na rad HTV-a.

Navodi se da je Vijeće u skladu sa Zakonom o elektroničkim medijima zatražilo snimku govora predsjednika vlade u ostavci Ive Sanadera, emitiranu 4. srpnja, te je tu snimku pregledalo i o njoj provelo raspravu.

Zaključeno je da je jedna od osnovnih zadaća HRT-a kao javne televizije, a u smislu odredaba Zakona o Hrvatskoj radioteleviziji, da u svom programu zadovolji interese javnosti na državnoj i lokalnoj razini.

Emitiranjem spomenutoga sadržaja javna televizija željela je zadovoljiti interes javnosti koji je u ovom slučaju bio velik zbog iznenadne ostavke predsjednika vlade, stoji u izvješću Vijeća za elektroničke medije.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!