NEZADOVOLJNI OSJEČANI

Hrana za rukometaše stiže isključivo iz Zagreba

Bionic
Reading

Hrana za sve rukometaše i putujući 'cirkus' Svjetskog rukometnog prvenstva za njihovog boravka u Osijeku stizat će isključivo iz Zagreba

Naime, ovaj gotovo nevjerojatni podatak nalazi se u ugovoru potpisanom s Hrvatskim rukometnim savezom, a na koji su ovih dana upozorile osječke catering kuće. Tako je HRS navodno jedini ugovor za catering potpisao sa zagrebačkom catering kućom Lido, koja će po osobi obroke dnevno naplaćivati čak 350 kuna, odnosno gotovo 50 eura, piše Glas Slavonije

Recimo kako istovremeno u Osijeku najbolji catering meni po osobi stoji 130 kuna, a na ovaj način ne samo da od rukometnog prvenstva ništa neće zaraditi osječki ugostitelji, već će catering Zagrepčanima biti plaćen upravo od onih 2,6 milijuna kuna koje je Osijek naknadno pristao platiti HRS-u kao participaciju za suorganizaciju prvenstva.
Prvi čovjek grada, gradonačelnik Gordan Matković, kaže kako se po ovom pitanju ne može mnogo učiniti, jer već sve piše u ugovoru s HRS-om.

-Catering je ugovorna obveza HRS-a pa ne možemo utjecati na to. Kada bi to bila naša obveza, jasno da bismo mi to odradili jeftinije i bolje. Kada smo vidjeli što piše u ugovoru i mi smo se pobunili i rekli da se to može rješiti i jeftinije, no u HRS-u nisu bili za dogovor, tvrdi gradonačelnik.