NIŠTA OD 'ZORROA'

Hrabri Tomečak ne želi zaštitnu masku

26.03.2012 u 13:49

Bionic
Reading

Najzapostavljeniji igrač u eri Dinamovog trenera Ante Čačića, Ivan Tomečak, u Varaždinu je odigrao svih 90 minuta iako je već u devetoj minuti slomio nos

Osim u kupu protiv drugoligaša Haška, Tomečak je prvi puta nakon gostovanja madridskog Reala u Maksimiru dobio svih 90 minuta na terenu. Nije mu padalo na pamet tražiti izmjenu.

'Trener me na poluvremenu u Varaždinu pitao želim li izići, ali nijsam želio. Ova pauza me dodatno motivirala i mislim da sam pokazao da se na mene može računati,' smatra Tomečak koji nije želio govoriti o svom statusu u momčadi.

'Minutaža ubuduće? To zna samo trener,' kratak je igrač koji je ovoga proljeća prije Varaždina odigrao samo 111 minuta u sedam utakmica.

Liječnički pregled potvrdio je Tomečakove sumnje s lica mjesta. Fraktura nosa srećom nije dovela do pomaknuća i Ivan će biti spreman za predstojeće dvoboje. Liječnička služba nudi mu mogućnost korištenja zaštitne maske, koju je također zbog loma nosa već koristio prije dvije zime, ali Tomečak takvu opciju ne želi.

'Smeta mi u igri i tražimo drugo rješenje. Ako je moguće, želio bih izbjeći masku,' kaže Tomečak koji je u Varaždinu s golom (glavom, nakon frakture nosa!) i pogođenom gredom pokazao što zna.

Tomečak je i s ozljedom ostavio vrlo dobar dojam