SDP-OV KANDIDAT

Horvat predstavio program za Veliku Goricu

10.03.2017 u 15:23

Bionic
Reading

Kandidat SDP-a za gradonačelnika Velike Gorice Aleksandar Horvat predstavio je u petak svoj program "Za pametnu, održivu i poduzetnu Veliku Goricu", istaknuvši da mu je cilj učiniti Veliku Goricu gradom 21. stoljeća u kojem će djeca imati budućnost

"Vrijeme je da Velika Gorica zakorači u 21. stoljeće. Velika Gorica već osam godina hibernira. Imala je na raspolaganju dvije milijarde kuna u osam godina, danas je zadužena 120 milijuna kuna kreditom, a grad nema efikasni gradski promet, Turopolje je bez odvodnje i kanalizacije, infrastruktura je zapuštena", kazao je Horvat.

Njegov program, kazao je, uključuje smanjenje prireza s 12 na 6 posto, izgradnju kanalizacije i odvodnje u Donjem Turpolju, osiguravanje besplatnog toplog obroka za sve osnovnoškolce, subvencioniranje nastave informatike od prvog razreda, izgradnju poduzetničkog inkubatora, oslobađanje investitora od komunalnih davanja te efikasniji javni prijevoz.

Jedan od prvih koraka, dodao je Horvat, bit će i pregovori s Hrvatskom elektroprivredom zbog cijene grijanja u Velikoj Gorici, koje je duplo skuplja nego u Zagrebu. Naglasio je da također planira svoj program pretočiti u strategiju razvoja grada, temeljni dokument za privlačenje sredstava iz fondova Europske unije.

"Velika Gorica mora konačno postati velika", poručio je Davor Bernardić, koji je došao na predstavljanje pružiti podršku svom stranačkom kolegi. Iako je Velika Gorica šesti grad u Hrvatskoj, uvijek je nekako bio po strani jer, smatra Bernardić, nije bilo vizije niti hrabrosti da se učini gradom kakav zaslužuje biti.

"Velika Gorica dosad nije imala ovakav program, program koji će osigurati bolji život za djecu, umirovljenicima dostojanstvo, radnicima mogućnost da rade otvaranjem novih radnih mjesta kroz investicije, te korištenje europskih fondova, kao i ulaganja u infrastrukturu i objekte", kazao je Bernardić, dodavši da će smanjenje prireza značiti 50 kuna više za svakog zaposlenog Velikogoričana, dok je za djecu predviđeno 100 kuna mjesečno za sufinaciranje sporta.

Predsjednik Gradske organizacije SDP-a Velike Gorice Damir Šimunić kazao je da se program njihova kandidata temelji na razvoju Velike Gorice u jednom mandatu, na onome što se može ostvariti u četiri godine, te da je prioritet ravnomjeran razvoj Velike Gorice, koja je, kako tvrdi, velikim dijelom zapuštena i devastirana.