POTONUĆE ORaH-a

Holy: Odmogli su nam interesni lobiji i podrška Josipoviću

10.11.2015 u 09:46

Bionic
Reading

OraH Mirele Holy potonuo je na parlamentarnim izborima, a dok bivša SDP-ova ministrica zaštite okoliša tvrdi da je MOST koji svi slave kao 'zvijezdu izbora' projekt HDZ-a kao što je to 'na predsjedničkim izborima bio Živi zid', ujedno i poručuje da 'građani nisu zaslužili OraH', a gostujući na N1 televiziji priznala je i dio vlastite krivnje za poraz, ali i optužila da 'interesni lobiji koji zapravo vladaju Hrvatskom protiv njih vode negativnu kampanju'

Nakon što su izbori, barem ovi prošli, a OraH nije prošao prag, pitanje koje se postavlja jest – je li ovo kraj projekta, a na to je Holy gostujući na N1 televiziji kazala: 'Zabrinjavajuća je poruka jer programske opcije nemaju prolaz, ali imaju političari koji su do nedavno bili u Remetincu. Građani nisu zaslužili OraH'.

Upitana što se dogodilo da je ORaH izgubio podršku javnosti, Holy je podsjetila da je ona bila oprezna i onda kada su im ankete išle u prilog, no: 'Jedno su ankete, a drugo izbori. Protiv nas je krenula sustavna negativna kampanja interesnih lobija koji zapravo vladaju Hrvatskom. Otišlo je i dosta članova, jer dosta njih nikada nije sudjelovalo u politici.'

Međutim, Holy je priznala i da je napravila neke pogreške: 'Išli smo na podršku Josipoviću, mada ja to nisam predložila. HDZ je pak primjenjivao istu strategiju kao i uvijek. Na predsjedničkim izborima gurali su Živi zid, a sada MOST'.

Ostavku Holy, međutim, ne kani podnijeti odnosno tvrdi da to nije ni rekla te da se neće kandidirati na unutarstranačkim izborima koji slijede u roku mjesec i pol, a ona se na njima neće kandidirati, no radit će i dalje na promjenama u društvu i baviti se politikom. Ponovila je i da se u SDP, koji se kako tvrdi, 'kadrovski ispraznio', neće vraćati.

No, može li OraH opstati kao stranka bez mandata, također je pitanje, čega je svjesna i Holy pa kaže da će biti 'teško', no podsjeća i da imaju europarlamentarca Škrleca dodajući da su mnoge stranke kopirale njihov program pa je tako primjerice 'tema teritorijalnog ustroja koja je dominirala u kampanji, OraH-ova tema'.